Vandaag ben ik een beetje stil.

Vandaag ben ik een beetje stil.

Vanmorgen was ik gewoon aan het koffie drinken. Vanmorgen scheen de zon en had ik een boel plannen.
Ik hoorde een ambulance zoals ik ze wel vaker hoor. Vroeger triggerde het een scène die ik in mijn hoofd fantaseerde die ik meteen stop wilde zetten. Deze keer klonk de ambulance wel erg dichtbij. ‘Ik hoor die ambulance wel van erg dichtbij.’ riep ik nog vanuit de keuken.

Na half elf moest ik naar het station. De trein vertrok om kwart voor elf naar Amsterdam. Vanaf de vijfde verdieping keek ik, zoals ik zo vaak doe, naar het meertje aan de overkant, voelde de zon op mijn gezicht en was vrolijk.

Ik zag rood met witte linten. De linten waren gespannen in een hoek. Ik zag een bestelbusje die met een schuifdeur openstond. Er kwamen mannen uit met donkerblauwe kleding. Ik zag een wit doek. Ik bekeek de lijnen van de linten die dansten in de wind.

In de hoek lag een hoopje. Ik zag een schoen. Ik zag onder een wit en lichtblauw deken een hand. De hand was bleek. De hand droeg een lichtblauw overhemd boordje met een donkerblauw boord van een colbertjas. Ik zag een plas met rood. Het rood leek zo donkerrood dat het nep leek. Mijn hoofd maakte er nepbloed van. Het leek een stilstaande scène uit een film. Ik was getuige van een film. Ik was getuige van een CSI aflevering. Ik was onvrijwillig getuige van een scène uit een vroege ochtend net voordat ik naar Amsterdam vertrok waar ik niet meer uit kon stappen. Ik was onvrijwillig getuige van een moment waar ik niet voor gekozen had. Ik was onvrijwillig betrokken bij een situatie die ik onmogelijk uit kon zetten en niet kon wegvegen.

Zijn hand was lijkbleek.

5 reacties op “Vandaag ben ik een beetje stil.”

  1. Oef! Wat een begin van de ochtend!

  2. En je gaat de trein in en je snapt het niet. Politie nog buiten aangesproken, is het moord of zelfdoding? Politie die niets zegt. En nu? De buren zijn niet thuis, de stoep is nat, schoongemaakt, vlak bij onze kelderboxen. En je weet nog niets. Kunt online niets vinden. Zelfdoding? De buurjongen had hem gezien, een jonge vent met een pak aan. Wie dan? Als ik naar de hand keek een de lenge probeerde in te schatten dacht ik aan de oude buurman van de 1e, maar die is stokoud.

  3. Zoiets roept inderdaad een hoop vragen op. Ik hoop dat jullie er snel achter kunnen komen wat er gebeurd is. Dan kun je dat soort dingen makkelijker achter je laten. Anders blijf je het je afvragen.

  4. […] bedacht me dat die man, die ’s ochtends zijn overhemd aantrok, zijn broeksriem dichtsloot en met zijn voeten in zijn […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten