Karin Ramaker.


‘De postbode fluit naar mij, dit moet vrouwendag zijn!’

Het kwam al voorbij in het AD las ik net en op Twitter.

Mijn ochtend verliep een beetje chaotisch en dat had niks met vrouw zijn te maken. Ten eerste bleek de trein naar Delft niet te rijden en kon ik naar CS om de tram te pakken. Na een uur te laat op mijn werkplek aangekomen te zijn had ik al een metro én pers gelezen. Het bleek vrouwendag te zijn maar ik had er weinig van gemerkt.

Zo stonden er een horde mannen met irritante koffertjes in de tram en kon ik er niet uit. Ik had best willen roepen ‘Het is vrouwendag, laat me eruit!’ Uiteindelijk lukte het mij om met veel ‘Sorry, sorry!’ eruit te wurmen.

Natuurlijk snap ik dat vroeger de vrouwen geen gelijke rechten hadden en daarom geprotesteerd werd. Het was en is belachelijk dat vrouwen niet zouden mogen stemmen. En dat mannen meer verdienen dan vrouwen. Wat ik op zich best vreemd vind. Ik hoor er namelijk weinig vrouwen over. Zou deze dag niet bedoeld moeten zijn om juist dit punt eens stevig op te pakken?

(Idee voor titel van: AidaVd.)


Reacties

 1. Laurent avatar
  Laurent

  Je moet wel dezelfde beroepen vergelijken dan, hè. Vrouwen werken vaker voor (semi-)overheidsinstellingen dan bedrijven, en er zijn momenteel dan ook minder vrouwen die hun baan verloren zijn omdat die beroepen minder gevoelig zijn voor de crisis. Dat staat er dan wel tegenover.

  Op zichzelf is het ook weer raar waarom beroepen die er maatschappelijk écht toe doen, leraren, politiemensen, gezondheidszorg, vaak minder betaald worden dan die van beroepen in het bedrijfsleven.

  Bij hetzelfde beroep is er, meen ik, trouwens inderdaad ook een verschil (maar geen 25%), en dat is wel idioot natuurlijk.

  Ik vind dit wel een veel mooiere vormgeving dan de vorige, even off-topic.

 2. karin r. avatar
  karin r.

  @Laurent: dank!

 3. Lisa avatar
  Lisa

  Ik geloof uit de gegevens dat we vorig jaar hadden opgezocht dat alleen in de advocatuur vrouwen meer verdienen dan mannen. Er lijken weinig vrouwen hierbij stil te staan en ook is er minder besef voor ongelijke behandeling. Het is toch best vreemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten