Wat is creativiteit? Deel 4.

Het heeft te maken met oplossingen bedenken, dingen vanuit allerlei hoeken bekijken, bij een bestaand object er heel iets anders in gaan zien, fantasie, vanuit een idee werken dat groter wordt, van iets waaraan je begonnen bent, wat niet meer helemaal lukt of klopt, iets heel nieuws maken. Creativiteit is ook durven proberen en als het niet lukt afbreken en opnieuw beginnen.

Op Twitter vroeg ik gisteren, omdat ik aanstaande donderdagavond mijn tweede cursusonderdeel bespreek, namelijk creativiteit in het bloggen, wat creativiteit is voor het twitterende publiek en hoe passen zij het toe?

Neneh antwoordde: ‘Van niets, iets maken. Dat is creativiteit.’ Of: ‘Creatief zijn is voor mij op een bijzondere, kleurijke, gedurfde eigen manier omgaan met mensen en situaties…’ twitterde RositaBelkadi. En _Mamama gaf aan: ‘Creativiteit is voor mij een manier om dichter bij mezelf te komen. Bijvoorbeeld door het maken van #zelfportretten kom ik tot rust.’

Misschien is creativiteit wel iets in ons dat borrelt en eruit wil maar je moet nog even ontdekken wat je wilt dat eruit moet. Wat borrelt is de energie die creativiteit je geeft en het enthousiasme, alleen wil je er nog een bepaalde weg voor vinden die bij jou past en waar jij je prettig bij voelt om het te uiten. Creativiteit is een vlammetje in ons en is ontzettend breed waardoor er de mooiste, bijzonderste en meest uiteenlopende objecten en schrijfsels op blogs ontstaan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten