Inburgeren in Den Haag.

Het is natuurlijk bekend hoe Brabo’s prôaten. Dâh is nieh um ân te hôruh! Maar de Hagenees kan er ook wat van! Als de Brabander de Haagse harde GGGGGG probeert na te doen zijn in heel brabostad binnen no time de pottertjes uitverkocht.

Ook de ‘rrrrr’ rolt in het Haagse niet echt lekker in de bek. De Haagse rrr verliest totaal zijn kracht als het samenvalt met andere letters. Zoiets als ‘Ik ga naar mijn werk’ is in het Haagse: ‘Ik heb geen werruk’ of ‘Ik ga werwwwken.’ Maar da’s weer hoe het pleinvolk spreekt. Ook het goed uitspreken van de ‘ui’, de ‘oo’, ‘au’ en ‘ei’ is bijna onmogelijk. En hij heb en hebbie um. Als de Hagenees klaagt: ‘Ik voel me stront beroeggggt’ zou de Brabander zeggen: ‘Gêh moet nieh mauwuh!’ … [De rest lees je HIER!]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten