Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Iets graag willen vertellen.

Heb jij dat nou nooit? Dat je iets gaat doen of mee gaat maken waar je enthousiast over bent maar omdat er nog zoveel vaagheden aan kleven of onzekerheden je bedenkt dat het misschien beter is eerst even af te wachten om eventueel daarna, als er wél daadwerkelijk wat te melden valt, je sowieso erover kunt vertellen? Omdat het dan staat als een huis en ervoor wankelt als een krakkemikkig hekje?

Soms is het tactischer even een ‘lay low’ te houden en achter de schermen te broeden en uit te stippelen dan om heel veel te roepen en erna te moeten vertellen dat iets niet is doorgegaan. Niet dat het erg is om te zeggen dat iets niet is doorgegaan, maar dan maak je soms mensen enthousiast en moet je erna teleurstellen.

Datzelfde heb je dus met projecten die zo groot zijn dat je soms even moet bekijken wanneer je nieuws meldt en wanneer je even rustig afwacht. Melden kan daarna namelijk altijd nog. Dat wil echter niet zeggen dat het enthousiasme er minder door is geworden. Het gaat met golven; iets dat een mooi plan is met grote potentie heeft zijn ups en downs. Je bent aan het pionieren en zoekt naar de meest geschikte voorwaarden. Je investeert in iets waar je in gelooft en waar anderen mee geholpen zouden kunnen zijn. Het moet echter ook passen bij wat jij wilt en uit wilt stralen. Je zoekt en weegt af, praat en onderhandelt. Je overweegt en wijst soms zelfs af.

Ik leer er ondertussen wel veel van. Ik bevind me ineens in een totaal andere wereld waar ik voorheen helemaal niets mee te maken had. Ik verwonder me vaak, schrik ook soms hoe sommige mensen zonder enig gevoel voor mensenwerk hun business bedrijven, hoe hard de business soms kan zijn en ook mooi hoe sommige mensen juist naar je willen luisteren en inzien dat het een goed ‘ding’ is wat je wilt realiseren. Ik heb de afgelopen tijd gemerkt, sinds vorig jaar oktober, dat je een team van mensen om je heen verzamelen moet die niet alleen met hun neus dezelfde richting op gaan, maar ook met hetzelfde gevoel. En dat je daarnaast ontzettend zakelijk daarin blijft is helemaal niet verkeerd, zolang het niet alléén een zakelijk plaatje blijft.

Wederom dus gesprekken. Soms weet je niet hoe de weg te bewandelen is die je bewandelen moet. Ook onderweg liggen stenen waarover je struikelen kunt. Maar dat neemt niet weg dat je doelgericht vooruit loopt, met een enorme tas onder je arm met goede en bruikbare plannen waarin je sterk gelooft.


Reactie

  1. Marco Raaphorst avatar
    Marco Raaphorst

    hoe vager hoe beter. hoe leger hoe beter. ruimte om te creëren :)

    jij wilt iets en een ander kan je daarbij helpen. dat is het spel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten