Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Why read the blog?

read the blog!

Nu meer dan ooit geloof ik in de kracht van het bloggen. Niet alleen ben jij je eigen uitgever en bepaal jij je eigen content, je kan via je blog klanten werven of een publiek trekken. Dat alleen al is krachtiger dan wat ook. Daardoor geloof ik ook dat zodra je een blog begint en er veel positieve energie en aandacht aan geeft je daar weer veel voor terugkrijgt. Dat kan op vele manieren.

Een blog beginnen is één ding, een blog bijhouden een tweede. Denk niet meteen dat op het moment je gestart bent je meteen een tribe aanhangers hebt die trouw alles wat je blogt leest, reacties geeft en je statcounter meteen de lucht in vliegt.

Ik ben de afgelopen dagen in Gent geweest zonder internet. Ik had er ook helemaal geen behoefte aan en had geen zin en puf om wat te bloggen ook al zou het kunnen. De aandacht voor het internet, twitter en blog verdween volledig. Mijn aandacht werd opgeslokt door mooie gebouwen, mooie parken, goed weer, lekker eten en fijn gezelschap.

Wat je aandacht geeft versterkt. Dat is een gegeven. Het verslapt zodra je aandacht ergens anders heen gaat. Wil je een blog beginnen? Denk je dat je ermee vooruit gaat, op wat voor vlak dan ook; persoonlijk of op werkgebied of allebei? Geef het constante aandacht zoals je een plant geregeld water geeft. En met veel geduld groeit je plantje zoals een weblog groeit in content en publiek.


2 reacties op “Why read the blog?”

  1. Dat klopt. Je ziet vaak dat mensen die door omstandigheden geruime tijd niet meer aan bloggen toekomen er nooit meer goed inkomen.

  2. Na een tijd niet loggen en logjes lezen… heb ik inderdaad gemerkt dat ik er ook geen behoefte meer aan heb. Nu lees ik af en toe nog een een blog. Wat ik ook heel erg had is dat het bijna als een verplichting voelde om elke dag een log te schrijven, blogs te lezen etc. Het is heerlijk zonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten