Het vulkaan effect!

Sommige mensen weten niet wat hun (hoofd)doel in het leven is en doen maar wat. Ze weten niet eens meer hoe zij op zoek moeten naar wat hen blij maakt. Maar het is dat vuurtje in je buik dat steeds meer gaat broeien en branden waar je van warm loopt. Het is dat gekriebel in je buik waar je hart sneller van gaat kloppen omdat je er ineens energie van krijgt. Het is de dagdroom die je meer dan eens hebt als je onderweg half in slaapt sukkelt in de trein. Het is waar je vroijk van wordt. Het is de droom die je laat stralen, ook al denk je erna weer dat het te hoog gegrepen zal zijn.

Ik noem dat het vulkaaneffect.

Dat is het moment om eens stil te staan bij waarom je die dagdroom hebt, waarom je er kriebels van krijgt en wat je warm laat aanvoelen. Dát is je passie en dát is je doel.

Bij de (online) cursus bloggen komt dit onderwerp ruim aan bod, omdat veel mensen wel willen bloggen maar ineens bedenken dat zij helemaal niet goed weten waarover zij zouden willen bloggen; waarvoor het zou moeten dienen en waar hun interesses liggen en passies. Ik oefen tijdens de cursus hiermee.

(Ik reageerde gisteren op de blogpost van Sanne Roemen: ‘Inspirerend: We are the stories that we tell ourselves’ over doelbepaling.)

Eén reactie op “Het vulkaan effect!”

  1. […] Daar loop ik á la minute warm van. Misschien is dat het passiegevoel dat ineens gaat borrelen. Het vulkaaneffect! Tjeu heeft onder andere deze leermodule ontwikkelt, ook iets waar ik blij van […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten