Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Brokjes.

Het is leuk om een statcounter te hebben. Je ziet niet alleen hoeveel views je per dag hebt, maar je ziet ook op welke zoekwoorden men bij je terecht komt. Soms zoekt men gericht op mijn naam, waardoor ik weleens nieuwsgierig word en bedenk wat die persoon precies wil weten. Dat ik er soms niets over verneem is verder prima, lurken is ook prima, maar af en toe vraag ik me toch weleens af wie deze mensen zijn en of ik hen verder zou kunnen helpen.

Als ik nu eens kijk op welke woorden men bij me terecht komt is dit de ultieme top 3:

1. wat is een to do list?
2. waarde bepalen achteraf
3. van idee naar uitwerking

Via deze blogpost zal ik deze lurkers eens voorzien van een brokjes-uitleg.

1. Wat is een to do list?

Een To Do list is een persoonlijke taakmanager. Als je overloopt van ideeën, veel taken moet doen in een bepaalde tijd of allebei tegelijk, dan zijn er vele manieren om je taken goed te doen en af te strepen. Een lijst zorgt ervoor dat je overzicht krijgt in alles wat je af moet hebben. Er bestaan vele manieren om je taken goed te managen. Via een agenda met goede weekplanning, een google agenda, memo’s, moodboards. Een moodboard is meer een handige manier om je ideeën en sfeer goed in kaart te brengen of om nieuwe inspiratie te krijgen. Er bestaan ook veel online todolists zoals Remember the Milk, todoist en natuurlijk ook met papier: shop wiki.

2. waarde bepalen achteraf

Ik sprak er vanmorgen nog over. Als je in het begin van je zzp-schap opdrachten wilt en men geeft aan geen budget voorhanden te hebben, zou je in plaats van vrijwillig aan te sluiten met de opdrachtgever kunnen overleggen in hoeverre je waarde kunt scheppen voor hun maar ook hoe jij waarde kunt terugvragen. Misschien kan een opdrachtgever zonder budget een quote schrijven voor je linkedinpagina. Misschien kun je overleggen dat je heel graag meer wilt lezen over zelfstandig ondernemen zodat je een boekenbon ontvangt. Er zijn vele manieren om je cv aan te vullen met opdrachten pro bono maar ik vind wél de voorwaarde dat je waarde schept en waarde ontvangt. Bovendien moet je jezelf serieus nemen en niet te vaak/te lang vrijwillige dingen blijven doen. Jij hebt kennis, ervaring en waarde over te brengen. Punt.

3. van idee naar uitwerking

Je weet écht wel wanneer je iets graag wilt. Dat voelt goed, het geeft je energie, je krijgt er goede zin van, je raakt enthousiast en doordat je enthousiast raakt steek je er anderen mee aan. Je laat je niet door mensen met enorme beren op de weg uit het veld slaan want jij denkt écht dat dit idee kans (van slagen) heeft. De reis begint met het willen en het uitvoeren zelfs zónder dat je weet waar je precies heen gaat!

Je kunt nog zoveel willen maar tijd plannen is cruciaal. Als je andere verplichtingen hebt zorg je ervoor dat je schift of tijd vrijmaakt, al is het maar een paar uur in de week. Je wilt aan de slag met je enthousiasme en je houdt dit het beste vast door een schema voor jezelf te maken. Als je dit niet doet verwatert je idee en gaat het dood. Zo zonde!

Als je niet heel lang wilt door-emmeren met je idee zul je een deadline moeten stellen. Dit omdat je het ook nog druk genoeg hebt met andere werkzaamheden. Je wilt niets verslonzen maar je wilt ook niet dat je idee ten gronde gaat aan uitproberen en prutsen. Ergens zul je hardcore aan de slag moeten. Een deadline voor jezelf stellen is een handige manier om aan het werk te gaan én te blijven! Zet een datum vast in je agenda; zoveel weken wil ik eraan besteden. Dit heb ik nodig!

Meer lezen over dit laatste blogpostje? Klik HIER!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten