Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Kortzichtig.

1 te weinig rekening houdend met de toekomst of de aard ve situatie

Kort zicht. Je bereik van iets is te kort, je fantasie ontbreekt waardoor je blijft bij het beginpunt. Bij de ingang van iets. Op een drempel blijven. Niet meer ontvangen. Je mening is die van jou en niet anders. Je hoeft niet te vragen, want je antwoorden heb je al ontvangen. Zij laten je weten dat wat je denkt en wat je besloten hebt door zal gaan. Want jij hebt de stap naar meer niet nodig.

Je bent degene die de armen over elkaar houdt. Je laat nimmer los, want je hoeft niet zo nodig. Armen reiken wijd als je armen openslaat, maar daar heb je geen behoefte aan. Bovendien laat je de woorden als vlinders dwarrelen langs je oren, om ze te laten verdwijnen in het niets. De boodschap blijft hetzelfde.

Wat je horen wilt bewaar je goed. Wat je aangereikt krijgt schud je langs je neer. Het is de fantasie die niet zal inmengen met wat je besloten hebt en gedacht. Het is zoals zwart en wit geen grijs zal mengen en rood en geel nooit oranje laat zijn. Waarom wil je zo graag geloven wat je zelf gelooft zonder de redenen, de bedenksels en opties maar even te overwegen?

Kort zicht. Het laat je staan waar je staat. Het omarmt alleen dat moment. Je zoekt niet want je fantasie laat het zo. Je hoeft niet te grijpen want het woord laat het niet toe. …

Onderdeel van de WOW.


Eén reactie op “Kortzichtig.”

  1. Mooi! En ook nog eens heel erg waar. Je hebt me weer stof tot nadenken gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten