Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Vanuit je hart. Hartenkwesties.

Afgelopen week raakte ik een beetje verzeild in een filosofische twittervraagstelling dat begon met een verwondering van @ongast:

‘Als iemand ‘n groot hart’ heeft is dat goed. Als iemand ‘n klein hartje’ heeft, is dat ook positief bedoeld. Is elk formaat hart dus goed?’

Ik reageerde meteen. Het deed er namelijk naar mijn idee niet toe of je een groot of klein hart had. ‘Als het maar klopt’ reageerde ik. @Ongast mijmerde verder: ‘En dan heb je nog een ‘hartelijk gesprek’ versus een ‘hartig woordje’ spreken… Moeilijk moeilijk.’

‘ Misschien denken we met z’n allen dat iets met het hart doen of zeggen altijd lieflijk moet zijn. dat is het dus niet.’

Wat je dan ook te melden hebt, of het nu positief is of misschien ietwat negatief getint, zolang het overdacht is en met oprechtheid en puurheid, is een opmerking, een mening of een besluit met hartsgevoel en vanuit het hart gemaakt. En zolang ‘het klopt’ is het goed.

Heb jij een hart gevonden? Op straat? Waar dan ook? Mail mij je hart en ik zet het op hartopstraat.nl


2 reacties op “Vanuit je hart. Hartenkwesties.”

  1. Interessante mijmeringen rondom het belang van het hart. Moest bij het lezen hiervan gelijk denken aan het feit dat wij dingen uit ons hoofd leren (rationeel) terwijl ze in de Angelsaksische cultuur het dan hebben over ‘to know it by heart’. Blijkbaar heeft iets uit je hoofd leren bij de Engelstaligen meer een associatie met gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten