Twitter ergernissen.

Gisterenavond was ik aanwezig bij de Kick Off van 7 Days of Inspiration, een hele bijzondere avond met 50 mensen die allemaal graag iets wilden vooruitbrengen. Van duurzaamheid, voedsel, co-working naar carpoolideeën en mooier maken van grachten en braakliggend terrein. Zeer divers van onderwerp met één ding gemeen: samen beter en mooier maken.

7di070 007

Eigenlijk had ik die vraag hardop moeten stellen maar ik vroeg me ineens, tijdens het luisteren in een grote kring, af wie van deze mensen twitterden. Daarvoor, toen ik in een groepje stond te brainstormen met anderen over hoe je als community goed op de kaart kan brengen welke netwerkplekken er zijn of komen in Den Haag, haden we het over mensen spreken die je niet eerder had ontmoet en hoe makkelijk dat gaat via twitter. De term #koffiedate viel en daar had ik wel wat over te melden. Ik was diverse malen in contact gekomen met leuke en enthousiaste mensen via een koffiedate van een uurtje of wat. En dat ontstaat via mijn blog maar zeker ook via twitter.

Later sprak ik iemand die mij vertelde dat hij me kende via twitter maar hij had me eruit gegooid omdat ik zoveel twitterde. Daar schoot ik enorm van in de lach. Ook dat mensen telkens ‘ zzzzz, ik ga slapen’ en ‘welterusten’ twitteren of ‘ik drink nu een kop koffie’ en ‘ik heb alles gehaald bij beterspellen.nl’ Het is hilarisch om te bedenken dat veel mensen op vele manieren naar twitter kijken en hun eigen draai geven aan hun mededelingen. Dat stuit op ergernissen maar gelukkig ook op leuke en inspirerende gedachten. Ik blijf twitter trouw gebruiken, of dat nu veel is of niet, en of ik nou wel of niet expres vertel wat ik vanavond ga eten, dat is aan mij.

De avond was bijzonder en vol goede ideeën en ik ben erg benieuwd wat de vervolgstappen zullen gaan zijn. Meer kun je hierover volgen bij offline070.

5 reacties op “Twitter ergernissen.”

 1. Daarvoor heb ik dus een lijst (met slotje) met als titel ‘leuke tweeps’. Met daarin alleen de mensen die ik echt interessant vind en waar ik regelmatig twitter-, blog- of echte mensen contact mee heb. Zo hou je je timeline lekker rustig en is het helemaal niet vervelend als mensen over koffie, avondeten of ochtendontlasting twitteren. Als je op twitter alleen maar serieuze en diepgaande boodschappen leest ben je er toch ook snel klaar mee?

 2. @Jooper: zei net ook al op twitter; goede balans tussen werk en lol is denk ik noodzakelijk! :-)

 3. Dit is nou iets waar ik ook mee bezig ben. Ik twitter graag. Soms serieus over werk, over fondsenwerving en de projecten waar ik mee bezig ben. Vind het prettig om velen te bereiken, dus volg ik velen. Gevolg dat mijn timeline enorm hard gaat. Gedachten van anderen soms misloop, terwijl ze vaak iets behartigenswaardigs te zeggen hebben. Ook in mijn getwitter zit vaak een zekere onrust. En dan weer zet ik wat langere redenering gewoon achter elkaar. De nog wat langere redeneringen, zet ik wel op mijn blog (of op papier).

  Daarbij ben ik zeer geïnspireerd door jouw blogstijl, Karin. En door wat je schrijft over je cursussen. Al ben ik zelf niet zo productief als jij.

  @Jooper, helemaal gelijk. Je kunt beide combineren. Een mooie lijst van belangrijke contacten aanmaken. Of een aparte twitteraccount voor de rustige twitteraars? Ik merk dat ik rustige twitteraars die ik zelf waardeer soms kwijtraak. Jammer vind ik dat. Maar goed, als mensen ook op een ander medium zijn waar meer rust is, zoals Linkedin, dan kan ik daar contact houden.

 4. Oh ja, ik kan het niet laten hier een blogpost-link te melden. Ik schreef net over het effect van Twitter op je brein… een vreemd effect op je idee over waar een tekst hoort te beginnen (onder of boven)…. zie mijn blogpost “Mijn brein is door elkaar getwitterd”:
  http://bit.ly/twitterleerervaring

 5. Het goede aan Twitter is dat je mensen gewoon kunt ontvolgen als je je aan ze ergert. Ik heb dat een paar keer gedaan en nog geen spijt van. Een vriend van me die ook twittert, zat van de week te zuchten dat hij mensen die Nederlands zijn en in het Engels twitteren vervelend vond. Ik denk dan: “Zeur niet zo, onvolg ze en klaar ben je.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten