Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

7. Wat is je favoriete kleur? Zegt die kleur iets over je persoonlijkheid?

Ik begin met een serie vragen aan mezelf. Vragen die een ander aan mij zou kunnen stellen en die ik ook aan jou zou kunnen stellen. Over creativiteit. Waar is het bij jou begonnen en ontstaan en wat doe je ermee, of ben je het kwijtgeraakt? Wil je het (terug)vinden? Doe je mee? Reageer en zet je link in de comments of reageer in de commentbox.

Een favoriete kleur. … Het is bij mij sterk gevoelsgebonden, tijdgebonden, sfeergebonden. Er is een favoriete bloemkleur, kledingkleur, spullenkleur. Al die kleuren zijn weer anders en betekenen ook wat anders.

Mijn favoriete gevoelskleur is blauw, donkerblauw.

Een lange periode tijdens mijn puberteit droeg ik veel zwart. Officieel is dit geen echte kleur, toch koop ik veel zwarte kleding en voel ik me prettig bij zwarte elementen in mijn kleding. Zwart is sjiek, stijlvol, krachtig en sterk.

Ik hou van gerbra’s in allerlei kleuren. Oranje, dieprood, geel en roze. Die kleuren vind ik alleen mooi bij bloemen. Ik zelf zou nooit oranje (of geel) dragen. Alleen als het Nederlands elftal speelt.

Bij welke kleur voel jij je op je gemak? Zegt het iets over jou?


4 reacties op “7. Wat is je favoriete kleur? Zegt die kleur iets over je persoonlijkheid?”

  1. Bij mij hangt het ook sterk af van het momentum. Als ik niet echt lekker in mijn vel zit, dan draag ik (on)bewust donkere kleding. En andersom geldt dat als ik goed in mijn vel zit, ik het liefst opgewekte kleuren draag.

    Maar over het algemeen is paars toch ook echt mijn kleur – hoewel ik gek genoeg geen paarse kleding draag. Ik denk vanwege de mystiek en het spirituele.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten