Karin Ramaker.


Wat zie je als je naar buiten kijkt?

We kijken allemaal graag naar buiten. Of zelfs zonder erg kijken we naar buiten. Buiten is niet binnen en binnen is anders dan buiten. Buiten heeft mogelijkheden.

Maar wat zie je buiten? Als je nu voor het raam gaat staan, wat is het eerste dat opvalt? Zijn het de kleuren? Het weer? De mensen? Zijn er helemaal geen mensen maar bomen en groen? Waar kijk je naar als je verder kijkt dan een eerste meter?

Kijken we allemaal wel heel goed naar buiten? Welke geluiden hoor je? Waar let je op als je naar buiten kijkt of vergeet je compleet waarmee je bezig was of alle taken die je nog moest afmaken? Wat doet buiten met je?

Schrijf eens op wat je net dacht toen je naar buiten keek. Wat waren de eerste woorden en zinnen in je hoofd? Welke dagdroom kwam naar boven of welk liedje?

Waar gaat dit over? Over buiten. Oké, over buiten en schrijven. You got me.

Wil je mijn blog steunen met een bijdrage? Doneren mag hier.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.

Published by


Reacties

 1. Marijke/figarootje avatar
  Marijke/figarootje

  Als ik naar buiten kijken dan zie ik heel veel blaadjes op de stoep liggen, maar als mijn oog verder reikt dan zie ik de weilanden aan de grens van Utrecht. De herfstkleuren van de bomen en vooral ook miezerregen. Aan de achterkant van mijn huis ook bomen in mooie kleurtjes en sommige al helemaal kaal. Groen gras, een watertoren en in de verte wat huizen. Ach, wonen in een flat in het Utrechtse Overvecht is zo slecht nog niet ;-)

 2. Robtheblob avatar
  Robtheblob

  Als ik naar buiten kijk, zie ik een berg werk liggen. Ik ga naar kantoor! (Met details zal ik u niet vermoeien – al dat procedurele geneuzel, daar zit niemand op te wachten)

 3. Michael Minneboo avatar
  Michael Minneboo

  Ik kijk graag naar buiten als ik in een grandcafe zit, of in een brasserie. Je zit dan op je bestelling of de ober te wachten en hebt verder niet veel omhanden. Een uitgesproken moment om te kijken naar wat er zich op straat afspeelt. Welke mensen langslopen. Wat ze doen. Hoe ze eruitzien. Laatst zat ik ook ergens en schoot ik wat videomateriaal van buiten. Moet het nog monteren. Ben benieuwd of de beelden overeind blijven als je niet op de ober of je bestelling zit te wachten.

 4. Marco Raaphorst avatar
  Marco Raaphorst

  alles. maar mensen hechten meer waarde aan een duur interieur dan vaak naar buiten gaan. buiten is het het mooiste vind ik.

 5. Jooper avatar
  Jooper

  Meestal zie ik buiten aan de ene kant de Amsterdam Arena en aan de andere de Ikea. Dus kijk ik maar weer naar m’n collega’s…

  Thuis zie ik daken, heel veel daken, IJsselmeer (achter), gracht (voor) en vogels (overal). Soms een aanwaaiende regen of onweersbui vanuit het zuidwesten. M’n stiefzoon zag vroeger als hij bij mij was altijd Zwarte Pieten, maar die zien we allebei helaas niet meer :-(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten