Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Hoe verzin je blogonderwerpen?

1. Ten eerste is het belangrijk dat je schrijft over wat je leuk vindt en bezig houdt. Daarover kun je namelijk veel vertellen. Schrijven over wat je leuk vindt hou je ook het langst vol. Schrijven over waar je energie van krijgt, waar je blij van wordt en veel mee te maken hebt zijn altijd goede blogonderwerpen.

2. Het is ook een idee onderwerpen te zoeken waar anderen, lezers, ook wat over kunnen vertellen. Een discussie starten of een vraag stellen kan dus heel goed in een blogonderwerp. Veel mensen die net bloggen of een blog willen beginnen vrezen juist dat zij geen volgers krijgen. Het is dan ook belangrijk dat jij je netwerk vergroot. Twitter bijvoorbeeld ook over je onderwerpen en nodig mensen uit om te reageren.

3. Heb je onderwerpen waar je veel meer over zou willen weten maar je denkt dat je nog best mensen erover zou kunnen vragen? Vraag hen dan om een interview en zet het op je blog.

4. Natuurlijk zou je veel kunnen schrijven over je werk. Wat maak je allemaal mee? Waar ga je zoal heen en wie ontmoet je en waar heb je het dan over? Wat is je indruk tot nu toe over je werk? Waar wil je zelf nog aan werken?

5. Datgene waar je zelf nog meer over wilt weten of wilt uitdiepen kun je onderzoeken. Je zoektocht en resultaten kun je in een blogpost kwijt. Daar kunnen lezers ook weer wat mee.


3 reacties op “Hoe verzin je blogonderwerpen?”

  1. Blogonderwerpen verzin je niet, die vinden jou. Niet altijd op het moment dat je wilt en ook niet altijd op de manier die je wilt en dat kan soms frustrerend zijn. Maar oh zo dankbaar dat moment dat er zich eentje aandient: blog mij, blog mij, blog mij, please…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten