7di4kids Den Haag heeft kick-off!

Vanochtend was het eindelijk zover. Om kwart over 9 liepen Arthur, van project10101010, en ik de klas binnen van Midas, die al eerder meehielp met 7 Days of Inspiration For Kids. De klas van basisschool De Oase zat ons verwachtingsvol aan te kijken dus begon ik mijn verhaal.

Natuurlijk is het ontzettend goed dat volwassenen initiatieven bedenken en uitvoeren om Nederland een beetje beter, mooier en schoner te maken, maar ook kinderen hebben goede ideetjes en plannen maar ook een bepaalde kijk op de dingen. Omdat 7di4kids in eerste instantie leek te verdwijnen maar ik tijdens een meeting van het fotoproject hoorde van Arthur, dacht ik meteen: één en één is twee! Samen besloten we de ‘koppen bij elkaar te steken’ en zijn internationale fotoproject een Haags tintje te geven! Maar, waar haalde ik de kinderen vandaan?


Midas zit op een hele leuke school, De Oase, en is heel toevallig 10 jaar, een voorwaarde om mee te doen met het project van Arthur, en nu is niet iedereen tien jaar in zijn klas, maar dat is niet erg. Met Juf Marianne werd een afspraak gemaakt en vanochtend was het dan zover; de camera’s werden de klas in gesjouwd en na een korte uitleg wat 7 Days of Inspiration precies is en dat kinderen best hun visie en blik op de stad kunnen werpen via foto’s en ik ook nog vertellen kon dat wij gaan regelen dat er een echte expositie komt in een Haags museum tijdens de 7 Days of Inspiration week, van 28 februari tot en met 6 maart 2011, barstte de hele klas in juichen uit.

Oke, werk aan de winkel dus! En Arthur en ik gingen vol energie naar huis. Volgende week prik ik een datum om de camera’s op te halen. Ik ben zo benieuwd wat zij gefotografeerd hebben!

Wil je ons volgen? Dat kan! via de website: 7di070.nl en via Twitter: @7di4kids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten