Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Huis gezocht.

Met een donderwolk boven mijn hoofd plofte ik neer bij Crunch. Even uitblazen. Ik pakte de telefoon en belde mijn moeder maar ze nam niet op. Na een cappuccino en een tosti kaas kalmeerde ik wat. Daarvoor had ik een tsunami in mijn lijf vergelijkbaar met pre-menstruatie en nog meer vrouwzijn en had zin een fietsenrij om te trappen.

Crunch

Doordat je heftig op zoek bent naar een nieuwe woning kom je in contact met makelaarkantoren en makelaarsmensen. Ook met makelaarswebsites en makelaarspraatjes. Ik geloof dat ik al aardig de makelaarscodes ontcijferen kan. Als de site bijvoorbeeld vermeldt ‘Douche/toiletcombinatie aanwezig’ dan weet je dus dat dit een hok is waar jij je hoofd stoot tegen de wastafel als jij je handdoek hebt laten vallen op de grond. En ‘recent gerenoveerd’ wil ook niet zeggen dat het hele huis gerenoveerd is. ‘Een geheel nieuwe keuken’ geeft meestal toch nog ‘een puntje’ en ‘een eigen voordeur’ wil zeggen: een eigen voordeur. Dat wil niet automatisch zeggen dat die voordeur heul stevig is zoals een normale voordeur behoort te zijn. Kortom, ik had er weer een middagje huis kijken op zitten. …


9 reacties op “Huis gezocht.”

 1. @metkcom jou thuis is de stad! Daar kun je je kont niet keren tussen mensenmassa´s.Stoot je je hoofd aan die lelijke leegstaande kantoren>

 2. @metkcom volg je stalen tramrails die je hardhandig coachen naar je bestemming; & met 1 koffie per 2 uur heb je een werkplek in het café ;-)

 3. @metkcom het mooiste van alles: geen makelaar bij nodig! Sterkte bij de huizenjacht…

 4. Jargon. Heel eigen jargon. Ik heb volgens mij wel wat in de aanbieding in Delft voor je. Vijf minuten surfen:

  Charmante beknopte woning > dan heb je een oud, versleten opknappertje van nog geen 50m2 te pakken
  Eén woonkamer heeft door de hoekligging zicht zowel op de fantastische tuin voor, als op de tuin opzij van de boerderij, de andere woonkamer met open haard kijkt met 5 grote ramen uit op de binnentuin met kastanje > De vreugden van een tuin. Maar dan opgeklopt.
  Wonen op stand en met prachtig uitzicht > Dit gaat over een afgeleefd flatje op de elfde verdieping.
  Slaapkamer met toegang tot privé gelegen dakterras met avondzon > je zit eigenlijk het grootste gedeelte van de dag in de schaduw daar op je privéterrasje…
  Of deze… nog wel het mooiste wonder der techniek: Verwarming middels vloerverwarming (hoofdverwarming, werkt ‘s zomers verkoelend)

  De bon mots van de makelaardij. Daar valt een apart boek over te schrijven. Enige vorm van creativiteit, een groot verbeeldingsvermogen en het spelen met woorden moet je ze echter wel nageven!

 5. Precies wat ik dacht Heide! Dus Karin, wat zoek je, en wat mag het kosten? En wil je per se onze buuf worden of mag het (eventueel) ook in een andere wijk zijn?

 6. ‘Met veel originele details’ betekent eigenlijk: ‘alle ouwe troep uit de jaren 50 zit er nog in’. En ‘een uitdaging voor de enthousiaste doe-het-zelver’ is ‘zet alsjeblieft een helm op je kop als je naar binnen gaat’. O, en ‘een charmante binnenplaats op het noordwesten’ is ‘schaduw, schimmel en lawaaiige buren’.

 7. @Jooper haha, over verhullend taalgebruik verder dromend:
  Centraal gelegen > uitsluitend per fiets bereikbaar wegens verkeerscirculatieplan en om middernacht gaat de kroeg schuinonder open / Goede bereikbaarheid > de snelweg dendert door de achtertuin / Volop parkeergelegenheid > vraag nu maar vast een vergunning aan / ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten