Karin Ramaker.


Moord en brand.

Ik hoorde gegil, of geroep toen ik half wakker was. Daarna ergens van ver sirenes maar normaal gesproken vervagen die geluiden weer en wilde ik me omdraaien om verder te tukken.

De geluiden werden alleen harder. Veel harder. Ik zat rechtop in m’n bed en luisterde en besloot op te staan om uit het slaapkamerraam te turen. Verrek! Bij ons in de straat! Ik pakte mijn vest en sloffen en liep naar de keuken aan de voorzijde. Verrek! Het was bij ons!

brand bij onze flat

Terwijl ik door het raam keek hoorde ik mensen op de galerij praten. Druk praten. Ik pakte de sleutels, riep nog eens naar Marco en opende de deur. Er stonden buren op de galerij, er stond brandweer, politie, er was rook.
Niet bij onze buren maar bij de buren ernaast bluste de brandweer een brand bij de voordeur.

Ze waren thuis gelukkig. Als ze niet thuis waren geweest was de brand doorgeslagen naar de meterkast. Daarnaast stond een kast met terpentine erin, vertelde de eigenaar. …

Published by


Reacties

 1. Lisanneleeft avatar
  Lisanneleeft

  Mascha (beautygloss.nl), had vannacht een soortgelijk verhaal, ook Den Haag!

 2. Vrije dag. « met-k.com

  […] Hoewel een fietstochtje naar de woningbouwvereniging er vanochtend helaas wel in zit. Er is teveel gebeurd de afgelopen dagen waardoor een praatje met een woningbouwverenigingmens me wel […]

 3. Inpakken is herinneren. « met-k.com

  […] in de lift, laat deuren voor je open en helpt elkaar als iets uit de hand dreigt te lopen, zoals een brand op je etage middenin de nacht. Of een man die van zeven hoog naar beneden sprong omdat hij zijn […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten