Een poos geleden nodigde Sylvia iedereen bij elkaar uit om te vieren dat haar bedrijf één jaar bestond. Meteen bedacht ik me dat mijn één jarig bestaan helemaal aan me voorbij was gegaan. Je moet altijd iets te vieren hebben, is mijn motto, dus vierde ik gisterenmiddag mijn twee jarig bestaan van mijn zelfstandig ondernemerschap met collega zzp’ers slash vrienden.

Ik vierde mijn 2 jarig zelfstandig bestaan

Terugkijkend is er zoveel veranderd. Ik weet nog goed dat ik in het begin niet eens goed wist wat ik ging doen. Gaandeweg, door zelf ook maar uit te proberen en te proeven wat ik wel of niet leuk vond om aan te pakken en ook te ontdekken waar ik goed in was, rolde die rode draad vanzelf uit. Alle adviezen over een gericht plan hebben en doelen en richting sloeg ik in de wind. Soms is het inderdaad handig precies uit te vogelen wat je wilt gaan doen, en soms weet je dat door gewoon maar te gaan uitproberen.

Ik heb het momenteel best wel druk. Druk met allerlei verschillende, leuke projecten en opdrachten. Mijn vaste baan vriendin vertelde een paar dagen geleden dat iemand aan haar vroeg: ‘Maar wat doet Karin nu eigenlijk precies?’ Vriendin met vaste baan moest even nadenken. ‘Ze doet zoveel!’ ‘Karin is … internet.’ was uiteindelijk het antwoord. En ja, er zijn mensen die vinden dat je precies moet kunnen duiden wat je doet en wie je bent. En soms ben je heel veel verschillende dingen en doe je veel verschillende dingen. Maar ze hebben allemaal een rode draad. Prima toch? Van veel markten thuis dus.