Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Communicatie.

‘Waarom bezorg je me hoofdpijn?’

Ik was al verbaasd dat ze niet het woord ‘kop’ in plaats van ‘hoofd’ gebruikte. Ze zat achterover geleund in de bank van het station in Delft en draaide een beetje aan een pluk haar.

‘Je bezorgt me hoofdpijn, weet je?’

Ik vroeg me, in het voorbij lopen, af hoe de persoon aan de andere kant van de lijn hierop zou reageren. Ik zou er namelijk helemaal niets mee kunnen. Wat kan je met zo’n uitspraak? Wat wilde dat meisje precies? Dat hij of zij stopte met irritant doen? Was er geen andere manier om duidelijk te maken dat jij je stoorde aan iemand’s gedrag? Was dit typisch iets voor jeugd? En was ik al te oud omdat ik me terecht of onterecht zorgen maakte om het communicatie-niveau van een jongere? Sprak iedereen zo tegen elkaar? Was dit een trend of normaal aan het worden?
Ik vroeg het me gewoon af, daar buiten op een Delft’s perron. In iedergeval leek het me wel komisch om een keer thuis in een discussie ineens te roepen dat de ander me hoofdpijn bezorgde. Eens zien wat het effect van zo’n uitspraak zou zijn.


6 reacties op “Communicatie.”

  1. hoofdpijn is inderdaad nog erg netjes, heb regelmatig dezelfde zin naar mijn hoofd gekregen, meestal gevolgd door verbolgenheid om waarom ik niet fatsoenlijk op die opmerking kon reageren.

  2. Het is inderdaad raar om te zeggen. Ik neem aan dat ze het tegen een vriendje had. Waarom weet ik niet precies, het lijkt me typisch iets wat zo’n meisje tegen haar vriendje zou zeggen. De oplossing lijkt me in dat geval overigens simpel: neem paracetamol of maak het uit :)

  3. @Michael: dacht hetzelfde. het is wel iets watt ik vaker meen te horen in (telefoon)gesprekken. een soort agressievere vorm van irritatie ofzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten