Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Wanneer help je?

Er lag een tas op een perronbankje in Haarlem. De tas was donkerbruin en was van katoenen stof. De tas had een lange band die half over het houten bankje bungelde. De tas was behoorlijk vol al kon de rits wel dicht. En er liepen mensen langs die de tas ziels alleen zagen liggen maar doorliepen.

Er was een vrouw aan het pinnen bij de ING pinautomaat op de hoek van de Singel in Amsterdam. De vrouw stond met haar fiets geklemd tussen haar benen haar portemonnee te zoeken in haar jaszak waardoor haar fiets begon weg te glippen maar ze hield met haar ene hand snel haar fiets weer vast. Met haar andere hand haalde ze haar portemonnee tevoorschijn en volgde alle pinprocedures. Toen ze weg wilde gaan stootte haar fiets tegen een andere fiets die met een luide smak op de grond viel.

Het zijn relatief kleine missers. Wat doe je als iemand valt? Voorover? Iemand die een vette smak maakt voorover op een koude, vieze straat? Iemand die niet zelf kan opstaan? Loop je daar ook gewoon voorbij? Nee? Er zijn automobilisten, fietsers en voetgangers die ook dan menen dat hun afspraak iets belangrijker is. …


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten