in ik

46. Risicovol.

Ik begin ben begonnen met een serie vragen aan mezelf. Vragen die een ander aan mij zou kunnen stellen en die ik ook aan jou zou kunnen stellen. Over creativiteit. Waar is het bij jou begonnen en ontstaan en wat doe je ermee, of ben je het kwijtgeraakt? Wil je het (terug)vinden? Doe je mee? Reageer en zet je link in de comments of reageer in de commentbox. Je kunt alle creativiteitsvragen hier terugvinden.

“If you wait to do everything until you’re sure it’s right, you’ll probably never do much of anything.” — anonymous.

In hoeverre ben ik braaf geweest en in welke omstandigheden ging ik over de risicogrens? Wanneer pushte ik mezelf? Op wat voor manieren voelden acties en beslissingen als risicovol en had ik spijt?

Risk.

Iedereen wil graag in een bepaalde comfortzone blijven. Ja, ik ook. Mijn comfortzone voelt prettig en veilig en daarom ruil ik liever niet met de zone die staat voor onbekendheid. Toch heb ik vele malen de keuze gemaakt eerder voor risicovol te gaan dan niet. In banen bijvoorbeeld. Of op bepaalde momenten waarbij iets aan een zijden draadje hing en ik niet zeker wist wat er ging gebeuren als ik dat draadje doorknipte.

Toch is er een voordeel aan risico’s nemen. Ik heb het dan niet over parachutespringen of straatracen maar over levensbesluiten. Het voordeel is namelijk dat je alles opengooit. Je sluit iets af om iets nieuws te starten ook al weet je niet wat dat nieuwe is. Je verbreekt je relatie en hebt pijn maar je gooit wel je toekomst open. Je verhuist en laat je herinneringen achter en dat doet pijn maar je gooit wel weer je toekomst open. Het afsluiten is de actie en het risico is het besluit.

Weleens een risico genomen en wat gebeurde er toen?

(Ik had nooit spijt. …)

Geef een reactie

Reactie

  1. Mm.. een jaar geleden ontslag genomen om vervolgens als uitzendkracht bij een administratiekantoor te gaan werken. Inmiddels ben ik blijven plakken en heb ik een vast contract in handen. Gelukkig maar, want het bedrijf waar ik weg ging is 4.5 maand nadat ik weg was failliet gegaan =D maar het was ontzettend moeilijk om als kostwinner je vaste contractje op te zeggen voor iets als een uitzendcontract…