‘Hij doet het niet!’

Gisterenavond zat ik, vermoeid van een lange dag werken, in het bovenste gedeelte van de trein te wachten op vertrek. Ik hoorde al een conducteur fluiten maar de deuren sloten nog niet. Twee jonge meiden renden hevig ademhalend de trap op en stonden bij de OV chipautomaat. De blonde bewoog haar kaartje voor de scan heen en weer maar het apparaat maakte een hoog schel geluid en gaf een rood lampje. ‘Ga nou eens opzij!’ riep haar donkerharige vriendin en ook zij haalde haar OV chip erlangs. Ook deze keer gaf het apparaat een hoog schel geluid en een rood lampje.

‘Ik heb dat ding net opgeladen man! … Dan gaan we gewoon zo hoor!’ riep de blonde en sprintte de trein in. De donkerharige meid stond nog op het perron en liep driftig heen en weer en maakte met haar armen bewegingen alsof de wereld ter plekke op instorten stond. ‘Ik ga echt niet zwartrijden!’

De conducteur floot nog een keer waarna de deuren zich leken te sluiten. De donkerharige meid begon te gillen. Ze wees naar de deur. Er waren meer mensen in mijn coupé die met hun neus tegen het raam gedrukt zaten. Door dat bolle glas zag je zo weinig. Blonde dame zat met haar tas tussen de deur. Donkerharige meid stond zonder haar vriendin op het perron.

En dat allemaal omdat die freaking OV chipautomaten niet werken.

Published by


Reacties

 1. Roel Wijnants avatar
  Roel Wijnants

  Mijn vrouw heeft in Rotterdam tussen de klapdeuren vast gezetenIk stond al buiten dus niets gemerkt ,
  kinderen probeerde oma te bevrijden door telkens de kaart er langs te halen kosten €17
  uiteindelijk met mankracht en vloeken de deur geforceerd Oma had blauwe plekken en kleinkinderen lol :-))

 2. Daan avatar
  Daan

  Ik heb sinds de invoering van de ov chip nog nooit zoveel gevloekt tegen aparaten, conducteurs en alles wat zich als zijnde NS profileert.

 3. Marco Raaphorst avatar
  Marco Raaphorst

  en dat bedrijf achter die kaar… brrr. ranziger kan het niet. al je gegevens liggen op straat en qua techniek is het kutter dan kut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten