Heft in eigen hand.

Als je m’n boek gaat lezen zul je dit terugvinden. De situatie overlaten aan de ander of de situatie overlaten aan de situatie of je eigen gevoel volgen.

Ik was verbaasd en onder de indruk van de quote van Marilyn Monroe laatst. Ik zag het voorbij komen in mijn mailbox en wilde het delen met de rest.

“I believe that everything happens for a reason, people change so that you can learn to let go, things go wrong so that you can appreciate them when they’re right, you believe lies so that eventually you learn to trust no one but yourself, and sometimes good things fall apart so that better things can fall together!”

— Marilyn Monroe.

Alles heeft een bedoeling, denk ik. Geen zweverig gedoe over het lot ligt in andermans handen, maar elke keuze, beslissing of actie heeft een gevolg. Als je blijft waar je blijft, blijft alles hetzelfde. Als je ergens iets van zegt, komt er een reactie. Of niet. Maar heb je het wel gezegd. Als je linksaf gaat vindt je nieuwe dingen en als je achteruit gaat zie je de toekomst niet. En die keuze is aan jou.

Blijf je staan en hopen, dan zul je stil blijven staan. En de hoop zal alleen in jouw hart en hoofd plaatsvinden maar de ander zal verder gaan.
Zeg je stop! Dan stopt het ook. Zeg je nee, maar bedoel je ja, dan zal de bedoeling niet opgepakt worden. Wil je anders maar vertel je het niet, zal niets anders zijn. Het voelt goed om te ontdekken dat jij wel degelijk iets zou kunnen doen.

Published by


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten