Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Wanneer ga ik bloggen?

Gisterenmiddag vertelde ik het ook: Jezelf opleggen dat je elke dag wat blogt is zoiets als door weer en wind proberen te fietsen en achteruit gaan in plaats van vooruit.

Rustig zitten voor het scherm zorgt voor de beginnende blogger vaak al voor stress. Het gevoel te moeten bloggen om bezig te zijn met je bedrijf en vervolgens geen woord op het scherm krijgen is helaas meer regel dan uitzondering. En natuurlijk hoeft dat helemaal niet zo te zijn!

Gisteren oefenden we met automatic writing; automatisch schrijven. Zoals je weet zit je hoofd je ook, als je wilt bloggen, vaak in de weg. Je hart heeft namelijk altijd wat te vertellen, alleen door na te denken verschijnt er geen blogpost op je blog.

Dat is trouwens een mooie manier om nogmaals aan te geven hoe bloggen therapeutisch kan werken; het heeft namelijk een mooie rode draad in je leven. We denken met z’n allen namelijk veels te veel en doen niet wat kinderen doen; zonder nadenken doen.

Elke dag is een blogstukje waard. Je maakt elke dag mooie, gekke, bijzondere en leuke dingen mee en ja, ook minder leuke dingen. Daar kun je allemaal over schrijven, maar wat je echt privé wilt houden blijft privé. Maar persoonlijk schrijven is echt wel te leren. Tijdens het automatisch schrijven was er een persoon met meteen al een pakkende eerste alinea. Een prima vervolg zou een blogpost helemaal afronden. Een ander had een prima eerste aanleiding tot uitgebreide blogpost. En dat allemaal omdat hun pen op papier ervoor zorgde dat hun hart sprak. En nee, daar kwam geen bagger uit voort. Alles behalve dat. Het was bruikbaar, zelfs voor werkzaamheden op een blog voor werk.

Ik kan jou niet een schop onder je kont geven om echt te gaan bloggen. Ik kan je wel enthousiast maken en leren inzien dat bloggen iets is wat je kunt toepassen als je als zzp’er aan de slag gaat. Ook kan ik je leren door middel van creatieve en praktische oefeningen dat bloggen makkelijk is. Ik geef in december geen blogworkshops meer, maar ben voor het nieuwe jaar weer druk bezig blogtrainingen te organiseren. En onder andere in Arnhem, Nijmegen en Amsterdam zal ik blogworkshops geven. Hou mijn blog dus goed in de gaten!

[Foto gemaakt door KoffieKitten.]


Eén reactie op “Wanneer ga ik bloggen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten