Write On Thursday. #WOT 2.

De Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract?

Wens [zelfstandig naamwoord]• wat je wilt dat gebeurt of wat je wilt krijgen Synoniem: verlangen `een wens hebben/koesteren` `een wens uiten/uitspreken` `Het was zijn wens om ooit eens in een luchtballon te vliegen.

Ooit droomde ik ’s nachts dat ik boven de aarde zweefde. Het was een van de meest mooie dromen die ik me wensen kon. Vlak daarna droomde ik van het meest wijdse veld met gele bloemen die ik wensen kon. De lucht was stralend blauw en ik voelde me zo ontzettend gelukkig. ‘Als dit de hemel is, wil ik hier blijven.’ zei ik en plots werd ik wakker.

Er zijn momenten geweest waarin ik dingen dacht en wenste waar ik me jaren later op moest terugroepen. De tijden veranderden. Het moment was veranderd. Een wens kan zichzelf oplossen; als in vervulling gaan maar ook groter blazen, als een enorme luchtballon, alsof het een wens is in afwachting. Een wens kan zichzelf zo opblazen dat ik soms bang ben dat ik er met een speld in zal prikken. …

Uitleg over de WOT:

* Elke week wordt op donderdag een nieuw woord bekend gemaakt op mijn blog.

* Over het woord kun je fotograferen, schrijven, een quote, gedicht, anekdote, of video maken

* Plaats je blog op je eigen weblog en plaats een link op met-k.com onder de blogpost die erbij hoort zodat anderen kunnen lezen en kunnen reageren bij elkaar.

* Alles is mogelijk, van fictie tot non-fictie, wat bij je past.

* Probeer bij iedereen langs te gaan, een reactie te geven, zodat je van elkaars verhalen kunt genieten!

* als je wilt, verspreid je bloglink van Write On Thursday (donderdag) via Twitter met hashtag #WOT

* tag je blogposts van Write On Thursday (donderdag) met wot zodat je makkelijk kunt bundelen en anderen je vele wow’s kunnen lezen

* De Write On Thursday (donderdag) is geen eigendom. Iedereen mag in welke vorm dan ook de Write On Thursday (donderdag) gebruiken, overnemen. Doe je ding, zorg ervoor dat ook anderen er plezier aan hebben.

* Veel blogplezier!

Het is nu aan jullie! Laat je je bloglink achter in de commentbox?

Delen? Graag!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Share on Reddit0Email this to someone

56 gedachten over “Write On Thursday. #WOT 2.

 1. @Daan: je mag de tijd nemen die je nodig hebt. geen moetjes hier hoor!

  en verder:

  ik ga zsm alle blogs lezen en hier en daar reageren!

 2. Wat een prachtige ervaring om met een voorgegeven wordt aan het schrijven te gaan. Ik doe volgende week weer mee.

  ‘mijn wens’ is mijn bedrage voor deze #wot. Ben benieuw naar de overige blogs.

  Swerff.blogspot.om

 3. Tja, dat typen op een iPad op een regenachtig station waar ik net de trein gemist had omdat de incheckpalen opeens in de hal staan en niet op het perron. Ik wens dit niet vaak maar een beetje meer standaardisatie?

  Mijn wens om bedachtzaam te zijn met wat ik anderen toewens doet meteen van zich spreken.

  Swerff.blogspot.com

 4. Pingback: Wens | Marjolein's flow

 5. Pingback: Het leven is een ketting die wensen aan elkaar rijgt. « met-k.com

 6. Pingback: WRITE ON THURSDAY #WOT 2 « @judithellen

 7. Pingback: Tegen beter weten in - petepel - petepel

 8. Pingback: Wens | Knetter

 9. Gek…heb ik onbewust vandaag je thema een beetje aangehouden terwijl ik niet wist wat het thema was…. Ik ga er nog eens aan werken en verfijnen en dan misschien morgen een WOTOF (on Friday).

 10. Pingback: #WOT – Wens | Jacob Jan Voerman

 11. Pingback: Droom? Wens? Verlangen? - |

 12. Pingback: Wens (#WOT 2) | Marco (recht voor zijn) Raaphorst

 13. Pingback: #WOT: Wens « Wat verder ter tafel komt

 14. Pingback: Cursus Schrijven voor Social Media. « met-k.com

 15. Pingback: #WOT 2, WENS | Linda Linea Recta

 16. Pingback: Mijn wens #WOT 2 « Vragenderwijs?

 17. Pingback: Het wiskundige drama van de keuzevrijheid #wot 7 « Vragenderwijs?

 18. Pingback: De kapstok; het lied van de troubadour #WOT 6 « Vragenderwijs?

 19. Pingback: De duurzaam stromende rivier #WOT 4 « Vragenderwijs?

 20. Pingback: Verwonderen; de zwarte parels aan mijn levensketting #WOT 5 « Vragenderwijs?

 21. Pingback: Uitgedaagde sukkel! #WOT 3 « Vragenderwijs?

 22. Pingback: Verwonderen; de zwarte parels aan mijn levensketting | Creathos

 23. Pingback: Mijn wens | Creathos

 24. Pingback: Het wiskundige drama van de keuzevrijheid | Creathos

 25. Pingback: De duurzaam stromende rivier | Creathos

 26. Pingback: De kapstok; het lied van de troubadour | Creathos

 27. Pingback: Word(s) | Marloes

 28. Pingback: #WOT: Wens | Agnes Swart

 29. Pingback: Droom? Wens? Verlangen? | Blog

Geef een reactie