Skip to content →

Write On Thursday. #WOT 2.

De Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract?

Wens [zelfstandig naamwoord]• wat je wilt dat gebeurt of wat je wilt krijgen Synoniem: verlangen `een wens hebben/koesteren` `een wens uiten/uitspreken` `Het was zijn wens om ooit eens in een luchtballon te vliegen.

Ooit droomde ik ’s nachts dat ik boven de aarde zweefde. Het was een van de meest mooie dromen die ik me wensen kon. Vlak daarna droomde ik van het meest wijdse veld met gele bloemen die ik wensen kon. De lucht was stralend blauw en ik voelde me zo ontzettend gelukkig. ‘Als dit de hemel is, wil ik hier blijven.’ zei ik en plots werd ik wakker.

Er zijn momenten geweest waarin ik dingen dacht en wenste waar ik me jaren later op moest terugroepen. De tijden veranderden. Het moment was veranderd. Een wens kan zichzelf oplossen; als in vervulling gaan maar ook groter blazen, als een enorme luchtballon, alsof het een wens is in afwachting. Een wens kan zichzelf zo opblazen dat ik soms bang ben dat ik er met een speld in zal prikken. …

Uitleg over de WOT:

* Elke week wordt op donderdag een nieuw woord bekend gemaakt op mijn blog.

* Over het woord kun je fotograferen, schrijven, een quote, gedicht, anekdote, of video maken

* Plaats je blog op je eigen weblog en plaats een link op met-k.com onder de blogpost die erbij hoort zodat anderen kunnen lezen en kunnen reageren bij elkaar.

* Alles is mogelijk, van fictie tot non-fictie, wat bij je past.

* Probeer bij iedereen langs te gaan, een reactie te geven, zodat je van elkaars verhalen kunt genieten!

* als je wilt, verspreid je bloglink van Write On Thursday (donderdag) via Twitter met hashtag #WOT

* tag je blogposts van Write On Thursday (donderdag) met wot zodat je makkelijk kunt bundelen en anderen je vele wow’s kunnen lezen

* De Write On Thursday (donderdag) is geen eigendom. Iedereen mag in welke vorm dan ook de Write On Thursday (donderdag) gebruiken, overnemen. Doe je ding, zorg ervoor dat ook anderen er plezier aan hebben.

* Veel blogplezier!

Het is nu aan jullie! Laat je je bloglink achter in de commentbox?

Published in ik

56 Comments

 1. Dieke Dieke

  Wat een leuk idee…nog even en dat is mijn site online en ga ik ook eens meedoen!

 2. @Daan: je mag de tijd nemen die je nodig hebt. geen moetjes hier hoor!

  en verder:

  ik ga zsm alle blogs lezen en hier en daar reageren!

 3. Wat een prachtige ervaring om met een voorgegeven wordt aan het schrijven te gaan. Ik doe volgende week weer mee.

  ‘mijn wens’ is mijn bedrage voor deze #wot. Ben benieuw naar de overige blogs.

  Swerff.blogspot.om

 4. Tja, dat typen op een iPad op een regenachtig station waar ik net de trein gemist had omdat de incheckpalen opeens in de hal staan en niet op het perron. Ik wens dit niet vaak maar een beetje meer standaardisatie?

  Mijn wens om bedachtzaam te zijn met wat ik anderen toewens doet meteen van zich spreken.

  Swerff.blogspot.com

 5. […] blogpost is geschreven in het kader van WOT (Write on Thursday). Op het blog van Karin Ramaker lees je er alles over. This entry was posted in Genieten and tagged geluk, WoT by Marjolein van […]

 6. Vanaf volgende week doe ik ook mee! Zal er ook wekelijks een stukje aan wijden op mijn website over schrijven: http://www.imazed.nl.

 7. […] woord voor WOT wordt elke donderdag geplaatst op het blog van Karin  In de reacties op het blog worden de koppelingen van de andere WOT blogstukjes […]

 8. Ik heb ook meegedaan :-) Even snel tussendoor. Hierbij de link naar mijn blog:
  http://wp.me/pQHrZ-ec

  Vind het echt een heel leuk idee! Leuk om zo onbevangen te kunnen schrijven omdat je het onderwerp niet bedacht hebt

 9. […] is mijn bijdrage aan de #WOT van deze week. In de #WOT-blog van Karin Ramaker kan je zien wie er nog meer meedoen. Het is leuk om ook de […]

 10. Gek…heb ik onbewust vandaag je thema een beetje aangehouden terwijl ik niet wist wat het thema was…. Ik ga er nog eens aan werken en verfijnen en dan misschien morgen een WOTOF (on Friday).

 11. Ah nu snap ik waar iedereen over twittert ;-) Volgende week doe ik mee, nu slapen! Wat een superleuk idee!

 12. […] blog is onderdeel van #WOT (WRITE ON THURSDAY). Zie de blog van Karin  Deel dit:TwitterFacebookLinkedInEmailShareStumbleUponDiggRedditPrint Inzichten#wot, droom, […]

 13. […] (mijn bijdrage aan de De Write On Thursday, de #WOT) Wens [zelfstandig naamwoord]• wat je wilt dat gebeurt of wat je wilt krijgen Synoniem: verlangen `een wens hebben/koesteren` `een wens uiten/uitspreken` `Het was zijn wens om ooit eens in een luchtballon te vliegen. […]

 14. […] aanleiding van: http://www.met-k.com/2012/01/12/write-on-thursday-wot-2/) Share this:TwitterFacebookVind ik leuk:LikeWees de eerste om post te […]

 15. […] Write On Thursday. Dat is waar #WOT voor staat. Een initiatief van Karin Ramaker. Iedere donderdag presenteert zij een woord waarmee ik – net als vele andere bloggers – aan de […]

 16. […] toe, in datgene wat ik anderen toewens. #WOT staat voor Write On Thursday. Een initiatief van Karin Ramaker van met-k.com Iedere donderdag presenteert zij een woord waarmee bloggers aan de slag gaan. […]

 17. […] op mijn website. * #WOT Write On Thursday. Dat is waar #WOT voor staat. Een initiatief van Karin Ramaker. Iedere donderdag presenteert zij een woord waarmee vele bloggers aan de slag gaan. Deze week het […]

 18. […] leeft regel 10 na * #WOT Write On Thursday. Dat is waar #WOT voor staat. Een initiatief van Karin Ramaker. Iedere donderdag presenteert zij een woord waarmee vele bloggers aan de slag gaan. Deze week het […]

 19. […] toe, in datgene wat ik anderen toewens. #WOT staat voor Write On Thursday. Een initiatief van Karin Ramaker van met-k.com Iedere donderdag presenteert zij een woord waarmee bloggers aan de slag gaan. […]

 20. […] smakelijk!       * #WOT Write On Thursday. Dat is waar #WOT voor staat. Een initiatief van Karin Ramaker. Iedere donderdag presenteert zij een woord waarmee vele bloggers aan de slag gaan. Deze week het […]

 21. […] op mijn website. * #WOT Write On Thursday. Dat is waar #WOT voor staat. Een initiatief van Karin Ramaker. Iedere donderdag presenteert zij een woord waarmee vele bloggers aan de slag gaan. Deze week het […]

 22. […] moment’.   * #WOT Write On Thursday. Dat is waar #WOT voor staat. Een initiatief van Karin Ramaker. Iedere donderdag presenteert zij een woord waarmee vele bloggers aan de slag gaan. Deze week het […]

 23. […] blogje maakt deel uit van Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht die je elke week wordt gepost […]

 24. […] (naar aanleiding van: http://www.met-k.com/2012/01/12/write-on-thursday-wot-2/) […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten