Reacties 11

Wat leeg is vullen.

Een leeg drinkglas vul je als je dorst hebt. Een leeg bord vul je als je honger hebt. Als je niets hebt om iets mee te vullen koop je het in de winkel en vul je het thuis alsnog. Een lege maag vullen. We vullen wat af in ons leven.

Wat doe je als je niets hebt om te vullen? Als je maag niet zeurt en roept om eten en drinken? Als het content is, zoals we dat zo netjes kunnen zeggen. Is het dan allemaal oké?

Wat als het je voor de gek houdt, dat volle gevoel; als je leeg bent maar denkt dat het allemaal best vol genoeg is. ‘Mijn leven is helemaal vol hoor.’ Maar stiekem voelt het leeg. Je zegt het alleen niet tegen iedereen want als je losbarst over je lege gevoel willen mensen met een vol gevoel niet horen hoe ellendig een leeg leven kan zijn.

‘Ik heb het zo druk met mijn volle leventje, ik ben weer weg hoor!’

Als je na jaren leegte vol wil zijn, en je probeert een beetje maar niet genoeg, zodat je terugvalt in oude patronen en je chocoladerepen eet zodat je maag weer vol is maar even later schieten de tranen in je ogen want alleen je maag is vol maar je handen zijn leeg, heb je dan gefaald?

Is je glas dan half vol of half leeg?

Het had zomaar een WOTwoord kúnnen zijn.

11 reacties

 1. als het melk of water betreft, ben ik het met je eens. de rest is vergif voor de ziel. ;-)

 2. Scheuten te veel komen er vanzelf weer uit. Hmm, maar dat wordt misschien niet zo’n fris gesprek.. ;-) Wat ik maar bedoel te zeggen: wat als te vol? Hoe leeg je dan?

  Ik denk niet dat je gefaald hebt, als je probeert te vullen met chocola, maar met lege handen staat. Het is niet eenvoudig om in de juiste mate, met de juiste middelen, te vullen…

  Half vol/half leeg… half is niet vol. En ook niet leeg. Welke kant moet je op? :D Okok, I’ll stop.

 3. @Maurits: het ging me ook om het ‘gezonde’ aspect. melk vind ik smerig trouwens.

 4. Is een glas half vol of half leeg. Bij een teambuildingstraining op het werk diende het boekje Omdenken van Berthold Günster als basis. Zijn theorie is dat een glas niet half vol of leeg is, maar dat je beter de vraag kunt stellen waar de kraan is. Vond ik wel een verhelderend idee.

 5. Maar wat heb je aan die kraan als je dat glas leeg wilt krijgen? Gniffel.
  Kun je je niet beter afvragen wat het is in dat glas? Ipv of dat nou half vol of half leeg is?
  (melig)

 6. Heb je met muziek ook. Vol of niet is soms lastig in te schatten. Te vol heet overproductie. Dan zitten er teveel noten in het stukje muziek. Ik streef er altijd naar om met zo min mogelijk noten zoveel mogelijk te bereiken. Dat is het gevecht totdat het gevoel er is, dan weet je het: klaar. Volgende!

Schrijf een reactie