in werk

De 5 prangende vragen. Deel 63.

April is de maand van de filosofie en wordt er gediscussieërd en gefilosofeerd over de ziel. Deze vijf prangende vragen sluiten daar, bij toeval, goed op aan. Deze week meer over zieleroerselen.

1. Wie ben je?

Carolien vanzelf, Carla van toen en nu. Kerstkind. Vrouw. Jonge ziel in oud lichaam, oude ziel in jonger lichaam. Eye of Tiger. Geschonden vrouw. Vergeving. Gelukkige ziel. Gepijnigd hart.
Minnares en geliefde. Moeder. Zachtkrachtige energieblub, bol van licht, ideeen-explosie, opgejaagd hart.‘Kind van God’ wou ik schrijven en zo ervaar ik dat ook, maar o zo bang dat het dicht-geïnterpreteert wordt, maar ik schrijf het toch.
Míjn God, niet die van jouw hoofd, misschien wel die van jouw hart. Ik hoop het voor je.
Mijn God is liefde en een DJ. Ik hoop de jouwe ook. (ik denk de jouwe ook) Mijn Duivel: machtmisbruik en minachting. Daar ben ik ook een kind van. Deal er maar mee #notetoself

2. Wat zoek je?

De diepst mogelijke ontspanning, waanzinnig heerlijk dansen, geliefden, dromen die blijven als ik wakker word,
Innige vriendschap, vrienden, vriendinnen, opgaan in de liefde,
Vakmanschap en brood in spelen. Opborrelende creativiteit die geld genereert.
Uitnodigingen en aanbiedingen om mijn kwaliteiten in te zetten.
Een vakantiebestemming als een barter, op een huis passen op een mooie, goeie, plek.
Plezier, genieten, de slappe lach, liefde, oprechtheid, geld genoeg, gedachteloosheid, gezondheid, een lang en gelukkig leven, een fototoestel.

3. Wat heb je gevonden?

Hoogmoed, val, nederlaag, geluk, innige vriendschap, loslaten, fantastische seks, divine intimacy, intense liefde, diepgaand contact met mezelf, geweldige vrienden en vriendinnen, onvoorwaardelijke liefde, barmhartigheid, gulheid, diepgaande beleving van moederschap, opoffering, rust, zelfvertrouwen, verdriet en pech, tegenslag en kansen. Vele vele kansen. Avonturen. Turkije, mijn tweede thuisland. Een geweldige band met mijn zoon.

4. Waar blijf je?

Hier in mijn nieuwe woning als uitvalsbasis met liefst ook weer een stek in Turkije, waar mogelijk genieten van andere plekken, culturen. Barcelona om te schrijven, Ijsland om stil te staan in beweging. De Camino om te lopen, voelen, ervaren wie ik ben. In het veld van aanwezigheid zelf, in mijn veld, in verbinding met het jouwe, onlosmakelijk. Zwemmend in de energiesoep van het leven… liefst met de stroom mee, daar ga ik voor.

5. Waar ga je heen?

Een leven waarin ik me op mijn gemak voel.Geld verdien met wat ik leuk vind. Zwemmend in de energiesoep van het leven… liefst met de stroom mee, daar ga ik voor. Uitnodigend.

Carolien Geurtsen vind je hier en hier.

Geef een reactie

Reactie

 1. wat leuk, Karin, om het terug te lezen en ook om het binnen de contekst vd maand vd filosofie terug te zien.
  Dan ook nog – voor mij – als vervolg op de #popmeditatie special over mijnn muziekvoorkeur uit 80deuren verder van gister door @StevenGort http://socialgort.wordpress.com/2012/04/08/popmeditatie-no-23/
  Ik had de timing niet beter kunnen verzinnen enheb dat ook niet zelf gedaan. Het kwam zo uit. I love it.
  Het maakt het tot een bijzonder overzicht voor mezelf en dat terwijl ik in ‘den vreemde’ ben, en amper online….
  leuk: controle los, ik zie thuis wel wie het gelezen heeft en wat de reacties zijn. voelt goed.
  Hier is een strakblauwe lucht, wij gaan de gondel in, de gletser op!

  Dank voor de uitnodiging!
  Groet, Carolien

Webmentions

 • wanneer heb jij voor het laatst… « Zielsgenot en Pijn 09/04/2012

  […] …prangende vragen beantwoord, gezegd ‘ik hou van jou’, écht in de spiegel gekeken, of tijd doorgebracht met iemand van wie je houd, waarvan het niet zo voor de hand ligt, of misschien juist wel, maar wel haalbaar is, of bijna, als je even je best doet, om een paar dagen samen mee door te brengen, op wat voor plek dan ook…. ?? […]