in werk

Social Media Stress.

Er was eens een onderzoek dat geen onderzoek bleek. En ook in tijdschrift Jan lees ik over social media isolement, bewust gekozen, omdat de iphone ervoor zorgt dat ene Suzanne zelfs haar mail checkt als ze voor het rode stoplicht staat. Heeft de gemiddelde Nederlander echt behoefte aan social media stilte of valt het wel mee? Reageer vrij zoals je wilt in de reactiebox:

Geef een reactie

Reactie

 1. Social media stilte? Ik zou niet weten waarom. Ik vind het leuk! Al begin ik nu wel weer te twijfelen, want dankzij social media ben ik wel ongeduldiger geworden ^^

 2. Grappig. Ik zoek even de post met het #WOT woord en zie dit staan. Net afgelopen ma heb ik mijn twitter account verwijderd. Geen stilte. Niet minder twitteren. Gewoon weg. Mijn blog blijft. En hier staat waarom http://socialgort.wordpress.com/2012/05/09/mississippi/

  Of het stress is weet ik niet. De prive omstandigheden noodzaken ingrijpen. Mijnerzijds. Derhalve de keuze gemaakt. Twitter weg. Voor nu goed. Voor straks zien we wel weer. Leven in het hier en nu. Dat is relevant. Verder niet.

  En ja hoor. Zonder twitter smaakt de boterham ook prima.

 3. Ik heb er geen stress van, een uitkomst voor mij, die op t moment redelijk snel overprikkelt raakt door IRL contact van meer dan 1+1.

  Toch contact met de wereld, mijn wereld. Op mijn tijd, dus ook te onpas. Beetje letten op verslavingsgevoeligheid, maar mooie manier om mijn eigen proces te ijken, wat ik belangrijk vind, en het brengt me ook zeer zeer dierbare contacten, ook IRL, en cadeautjes, zoals deze http://caroliengeurtsen.nl/verschrikkelijk-confronterend-keer-zes/

  Maar ja, ik kan me er wel heel veel bij voorstellen, leven met je mobiel als verlengstuk van je arm. Een paarjaar geleden, wat zeg ik, acht of zo, zei ik aan tafel dat volgens mij over twintig jaar iedereen een minichip ingeplant krijgt na de geboorte, achter je oor, stembestuurd, zodat je constant verbonden bent met de hele wereld (wat we eigenlijk sowieso al zijn) en op wanden van je kamer internet of TV schermen kan oproepen (is nu ook al haalbaar, alleennog niet zonder device geloof ik)

  De tegenwoordige tijd: aan tafel zitten met knapen wiens telefoontje onophoudelijk afgaat, en ze vinden het maar niks als ik vraag of we zonder telefoon kunnen eten… Als ik voorstel het geluid tijdelijk zachter te zetten, kijken ze me verbaasd aan, O ja, dat kan ook. En gewillig doen ze wat ik vriendelijk gevraagd heb.
  Oefenen in ‘samen’ eten. Stress veroorzaken laat ik dat niet..

Webmentions

 • Zielsgenot en Pijn » Zegeningen tellen – Advent nadert 12/05/2012

  […] Geaccepteerd dat ik in die tussentijd meer baat heb (gehad) bij online dan bij offline contact – heel moeilijk te begrijpen voor sommige mensen en heel gelukkig bijzonder goed aangevoeld door juist diegenen die zelf of bij geliefdes van nabij hebben meegemaakt wat een BurnOut werkelijk inhoud. Overprikkeling is voor mij een fundamenteel begrip en punt van aandacht geworden. Ik hoef van mezelf niet meer te kunnen telefoneren – drain of energy – for the time being en zolang als dat duurt. Contact met de wereld op mijn manierĀ  […]