Skip to content →

Een orchidee op je hoofd.

Soms lijkt het bijna alsof het Universum met je zit te fucken. Dan ben je onoplettend of even niet gefocust en prompt vallen er dingen op je, zoals vogelpoep of een orchidee. Soms val je ineens van je fiets, scheur je uit je broek of struikel je over een trottoirsteen die scheef zit. Het lijkt dan bijna alsof ‘het’ wil zeggen: let je even op?

En af en toe vallen er bijna dingen op je. Zoals een orchidee die rakelings langs je heen klettert op de grond in een cafĂ©-tje in Amsterdam omdat hij te dichtbij een ventilator staat te woeien. Alleen wat zand ligt op je trui. ‘Let je even op?’ En dan later in de Beiaard, terwijl je lekker zit te eten rinkelt en valt een glas jouw kant op. Gelukkig was ie leeg. Een waarschuwing.

de orchidee viel.

En zo zie ik ze ook; als waarschuwingen. Als ‘ze’ je moeten hebben dan is dat ook zo. Let even op. Doe een stapje terug. Geef wat minder gas. Rust uit. Zorg weer dat je scherp wordt. Neem je tijd. Moet niet teveel en geniet van de dingen die goed gaan. En neem de signalen serieus.

Published in boek werk

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten