Karin Ramaker.


Vakmanschap is meesterschap.

Het zijn stiekem allemaal testjes van het universum. Die ene wolk wijst gewoon met z’n vinger en fluistert: ‘U zult assertiever zijn en voor uwe rechten opkomen!’

Wij hebben in onze nieuwe woning erg bijzonder glas. Dat glas is zwaar geïsoleerd. Of hoe je het ook noemt. Doordat het zulk speciaal, bijzonder glas is, moet je het ook op een speciale, bijzondere manier behandelen, zoals je dat doet met speciale, bijzondere kinderen. Alleen had de woningbouwvereniging achterwege gelaten waar je nu precies wel en niet op moest letten. We hadden destijds, net na de verhuizing, nog geen gordijnen dus hingen we er wat voor. En toen brak het glas. Een zogenoemde thermische breuk. Toen ik belde zei de man in kwestie ook: ‘Ja, heeft u er wat voorgehangen mevrouw? En was dat helemaal of maar een beetje?’ ‘U mag geen stickers erop plakken, mevrouw.”Er is zelfs een raam gesprongen, mevrouw, toen er een kat voor het raam lag.’ Ik slikte even en krabde mezelf even op het achterhoofd. ‘Wij hebben dus wel heul, heul, heul speciaal glas, zeg maar.’ antwoordde ik beduusd.

raam1

Na een aantal weken niet of onvolledig gecommuniceer (‘We willen een afspraak met u maken om het glas op te meten, mevrouw. Schikt het maandag?’ … ‘Oh, excuus, mevrouw, we konden in een andere woning naar binnen en hebben daar het raam opgemeten. Nogmaals excuus dat we het u niet hebben gemeld.’ … ‘We moeten alsnog even het raam bij u opmeten, mevrouw, want een extern bedrijf vervangt het glas. Dat is namelijk goedkoper.’)

raam2

Een meneer kwam het raam vervangen op een vrijdagochtend. En hij ging vliegensvlug de deur uit toen ie klaar was. Toen ik thuiskwam liet vriendlief het raam zien. ‘Wat vind jij ervan?’ Ik had daar wel een paar woorden voor. Iets in de trant van Prutser, Smerige Amateur of Idioot-die-niet-kan-kitten.

Natuurlijk hebben wij prachtige artistieke foto’s opgestuurd naar desbetreffende woningbouwvereniging en om reactie gevraagd. Wordt vervolgd. …

UPDATE: vanochtend, woensdag 11 juli, ben ik gebeld. Er was via het contactformulier een pdf verstuurd en dus konden linkjes niet geopend worden van het bewijsmateriaal de foto’s. Of ik opnieuw de foto’s wilde versturen naar direct mailadres. Natuurlijk. ‘Schrik niet.’ zei ik nog. …

Published by


Reacties

 1. Dina-Anna avatar
  Dina-Anna

  Amai, wablieft zeg… dat is nog slechter dan een amateur. Hopelijk komt het in orde.

 2. Rick Noordhuizen avatar
  Rick Noordhuizen

  Iets in krachttermen in de trant van wat vriendlief zei…

 3. Rick Noordhuizen avatar
  Rick Noordhuizen

  Wacht, als ik herlees zei jij dat, niet vriendlief ;)

 4. karin r. avatar
  karin r.

  @Rick: ja, vriendlief was te perplex denk ik. ;-)

 5. Papieren rompslomp en teveel bureaucratie. | MET-K.COM

  […] echt te vragen wat er daarna gebeurde toch? Willen jullie nog een fijn stukje (terug)lezen over het raamincident? Een giller, ik beloof het je! Dit bericht werd geplaatst in ik,persoonlijk en getagged […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten