Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

‘Rode pepers zijn gezond!’

‘Rode pepers zijn super gezond. Alhoewel veel mensen ze liever niet eten vanwege de hete smaak, zijn ze erg gezond en goed voor je lichaam. Rode pepers helpen om pijn te verlichten bij huidziekten als psoriasis, gordelroos, artritis en ernstige brandwonden. Chilipepers verzachten en reinigen het spijsverteringssysteem. Verder stimuleert het de productie van goede verteringssappen en zou het helpen af te vallen omdat bepaalde bestanddelen het metabolisme een boost geven.’ — via healthylives.nl

Dat ze het spijsverteringssysteem reinigen werd me gisteren pijnlijk duidelijk. Ik zat met een mannetje of dertig (zoveel?) in een Thais restaurant te genieten van heerlijke gerechten. Ik was dagen ervoor een beetje gammel met milde maagklachten en forse darmklachten maar voelde me gisteren weer beter en at weer normaal.

Red Pepper 2

Ik verheugde me zeer op het etentje die avond, want Thais eten kan ik niet genoeg eten. Ik at een beetje rijst, een beetje pittige groenten en hapte in een lekker donker boontje. Dat boontje was een beetje taai. Dat boontje was ontzettend heet en dat boontje bleek helemaal geen boontje en het effect werd me pijnlijk duidelijk toen ik het net doorgeslikt had.

Afblussen met 7 Up hielp nauwelijks. Rijst! Nog meer rijst! Ik griste bij elk bordje de komkommers en tomaten weg om te blussen. ‘Mag ik nog een 7 Up?’ vroeg ik nog. Het leek te zakken. Maar na een kwartier voelde ik dat ik ernstig naar het toilet moest. Op het toilet leek het weer minder te worden. Ik ging weer zitten aan tafel maar een golf van misselijkheid stak op.

Ik zal je de details maar besparen. Avondje Thais eten in een gezellig restaurant was voorbij. Met een groen gezicht fietste ik naar huis. Mijn maag omgekeerd, mijn hoofd moe.


4 reacties op “‘Rode pepers zijn gezond!’”

  1. Ooit geprobeerd een tampon te verwisselen na het snijden van rode pepers? Mijn vroegere vriendin wel.
    Alweer een beetje opgeknapt?

  2. Hopelijk gaat het weer beter met je en kun je van de jaarwisseling genieten. Het kopje van je blog trok mijn aandacht omdat ik dacht: hey, dan zijn er dus hele goede redenen om iemand wat meer peper in zijn/haar reet toe te wensen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten