Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

De mens is mooi?

 

Er zijn altijd drie manieren om een situatie te bekijken. Je bekijkt het vanuit een zwart perspectief, wit perspectief

of het grijze.

Nu bekijk ik de situatie vaak vanuit persoonlijk humeur. Heb ik een chagrijnige dag, zijn de mensen om me heen er vaak niet best aan toe. Het zijn zeurpieten, trutten of asociale horken, vooral op straat. Voel ik me goed schijnt de zon. Neurie ik op de fiets, wacht ik in de rij van de supermarkt en vind het niet eens erg dat een oude tang voorkruipt. ‘Ik heb tijd zat!’ Wanneer ik helemaal blanco uit mijn bed stap ‘s ochtends kan het alle kanten uit gaan. Bekijk ik de situatie per situatie. Is voorkruipen in de rij van de supermarkt niet zo netjes en zeg ik dat ook, heeft iemand zijn auto op mijn plek gezet denk ik: ach.

Als je focust op positief, zie je positief.

 

En ook dat kan weer drie kanten op. …


5 reacties op “De mens is mooi?”

  1. Je vind het niet eens erg dat ‘een oude tang’ voorkruipt. Huh….? Ik kijk voor het eerst op dit blog maar heb er al genoeg van. Je zegt in de kracht van mensen te geloven, maar ik denk niet dat ‘oude tangen’ daar bij horen.

  2. @Marion: woordkeuze. aandikken. ik had ook vervelende oudere mevrouw kunnen zeggen, maar hey …

  3. En weer een mooi gevolg: met jouw gedrag beinvloedt je gedrag van anderen. Dus positief zijn (overwegend dan he, laten we het niet overdrijven) brengt ook weer positieve reacties voort.

  4. @Esther: zet niet voor niets een vraagteken bij ‘de mens is mooi?’

    @Daan: sja, waarom zou je je aangesproken willen/moeten voelen hè? ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten