Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Het moet eruit!

moet eruit.

 Foto gemaakt door Joshua Rappeneker

‘Dat je zakelijk blogt kan ik me voorstellen. Dat heeft een duidelijk doel. Maar waarom zou je persoonlijk willen bloggen? Waarom wil je dat?’

Ik verzuchtte even. Niet omdat ik het een vervelende vraag vond, maar omdat ik geconfronteerd werd met het uitleggen van iets wat bijna niet lukt als je het niet helemaal met woorden kunt vastpakken. Ik haalde mijn schouders op en ik bleef met opgehaalde schouders staan.

‘Dat is denk ik de kern van creativiteit en kunstenaarschap. Je wilt wat je maakt delen. Je wilt uiten. Een beeldhouwer wil zijn werk in een museum zien. Een schrijver wil zijn verhaal, fictief of niet, delen. De blogger wil bloggen, een podium creëren. Het moet eruit!’

Het is ademhalen. Het is een kern aanboren.

Het is bijna niet uit te leggen aan nuchtere, analytische en wetenschappelijke mensen. Dat is hetzelfde voor mij om wiskundige formules niet te begrijpen. Het is mijn wereld en wereldblik niet.

Het is bepaalde kijk en schoonheid zien in alledaagse dingen. Daar moet je een beetje een poëet voor zijn. Een krulletjeszetter op elke gebogen letter.


8 reacties op “Het moet eruit!”

  1. Waarom zou je dat willen? Ik kan niets met mensen die zich dat hardop afvragen. Waarom niet? Omdat ik het zelf ervaar als uiting geven aan een gebrekkig inlevingsvermogen.

    Degene die jou die vraag stelt is zelf vast ook wel gemotiveerd om bepaalde dingen te doen. Moet hem of haar daarbij dan ook de vraag gesteld worden waarom hij of zij dat zou willen?

    De vraag waarom je dat zou willen stellen heeft voor mij iets vijandigs. Alsof je verantwoording moet afleggen. In de verdediging gedrukt wordt. Maar waarom? Is het feit dat jij de drang voelt persoonlijk te bloggen niet motivatie voldoende? Voor mij wel.

  2. @Michel en Michael: voelde me totaal niet beledigd hoor, leek oprecht een geinteresseerde vraag en vragen mag je stellen vind ik! het zorgde ervoor dat ik het wel kon uitleggen, althans, proberen.

  3. Ik begrijp de toch vrij negatieve reacties op dit stukje niet. Ik vind het een prachtig stukje, iets om trots op te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten