Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

hart op straat virus

Annemieke Hulshof, juf van groep 1 van OBS  de Slinger in Aalten, verzamelt ook harten. Het virus is overgeslagen helemaal van Den Haag naar Aalten en heel Nederland, want heel veel mensen vinden harten op straat en overal. (Afgelopen maandag liepen mijn jongste oppaskind en ik op straat toen hij er weer eentje vond.) Of ik niet eens op visite kwam, misschien dat er een expositie kon hangen en dat de kinderen leren over dat blije gevoel dat je krijgt als je er eentje vindt. Ik begon in groep 1 met mijn tour.

obs de slinger hart op straat

‘Ik ben verliefd op Sophie.’ vertelde een kleine jongen met guitige oogjes in de kring. ‘En ze hebben kusjes gegeven!’ riep een klasgenootje hard waarop de kinderen begonnen te giechelen. Ik zat tussen de kleuters van groep 1. Het was een hele treinrit naar de Achterhoek maar o zo waardevol. Naast de Hart Op Straat expositie was het de bedoeling bij elke klas even in het kort iets te vertellen hoe Hart Op Straat is ontstaan en wat het doel is en met de groepen 1 tot en met 4 zou een activiteit georganiseerd worden rondom ‘lief zijn voor elkaar’ ‘vriendschap’ en ‘elkaar waarderen’ naar aanleiding van de Kanjertraining. Kortom, een verkapte educatieve middag, precies zoals ik Hart Op Straat ooit bedoeld heb!

expositie hart op straat

In groep 6 vertelde iemand dat zijn moeder vorige week bij toeval een moedervlek op zijn rug ontdekte. En ja hoor, het was een hartje! Een piepkleine, maar het was er echt eentje.

cadeau hartendag

Ik kreeg van groep 1 nog een ontzettend mooi cadeau! Ze bleken met z’n allen een levend hart gevormd te hebben staand op de speelplaats en hadden dat gefotografeerd. Beetje moeilijk was dat wel, zo van bovenaf, maar het was een prachtig resultaat!

 

Karin en Annemieke

Annemieke en ik vonden dat we best wel een geslaagde middag achter de rug hadden!


2 reacties op “Hartendag!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten