Puur beantwoordt blogvragen n.a.v 20 jaar bloggen.

Alweer 20 jaar? dacht ik. En hoe zit het met de Nederlandse bloggers? Hoe hebben zij het bloggen tot nu toe ervaren? Zelf ben ik ergens begin 2000 begonnen, via verschillende platforms, waaronder web-log maar voel me nu alweer jaren ‘thuis’ bij WordPress. Hoe kijken mijn collega-bloggers er tegenaan? Ik vroeg een aantal bloggers 3 vragen te beantwoorden naar aanleiding van 20 jaar bloggen, vandaag bijt Puur het spits af.

‘Where the Internet is about availability of information, blogging is about making information creation available to anyone.’ — George Siemens.

Anna-Maria Giannattasio is Blogger en Plogger. Ze is eigenaar van evenementenbureau puur.nl Italiaans, Amsterdamse, Organisator twitterlunch. Fotograaf en achter-staart-aan-holler. Ze gelooft in internet. Bloggen is de manier om de wereld echt te houden. Geen redactie, geen ruis. Puur de drang om woorden, beelden en gedachten te delen. Ze blogt op www.annamariaheeftgelijk.nl Maar ook op TravelNext en Highprofile. Gestart met bloggen in 2005.

1. Wat is de voornaamste reden dat je een blog bijhoudt?

Het geeft me grip op plaats en tijd… maakt me creatief. Het zorgt voor connectie met andere mensen. Laat me nadenken over vraagstukken zodat ik ze oplos en weer verder kan. Allemaal IK< IK< IK dingen. Valt me best wel tegen. Van mijzelf ;-)

2. Wat is altijd constant gebleven in je blog en hoe je blogt en wat is door de jaren heen veranderd?

Foto’s van mensen en dingen die me opvallen en het kleine geluk. Politiek en dwars denken laat ik aan anderen over. Ik zoek positiviteit, energie, slimme leuke dingen en krachtige persoonlijkheden. Doemdenkers en geneuzel zie ik ’s avonds wel op TV nét voordat ik de knop indruk.

3. Kun je een moment beschrijven waardoor je blog zijn waarde en kracht liet zien?

Ik denk op momenten van samenhang. Voordat of net nadat een evenement heeft plaatsgevonden. Bijvoorbeeld een twitterlunch of picknick. Ik ben de start en finish.

Morgen beantwoordt Tom Beek de blogvragen!

(Foto gemaakt door Punkmedia.)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten