Je weet, ik heb geen Facebook meer. Tinder is blijkbaar een app verbonden aan een facebookacount. Ik hoorde natuurlijk wel veel over Tinder. Maar het was een hilarisch verhaal wat een vriendin me voorschotelde. ‘Kijk-‘, zei ze, ‘-dit is dus wat je te zien krijgt’. Ze kon de mannelijke Tinders zien voorbijkomen. Een man van drie-en-veertig met een profielfoto van een pinguin. Daarna een foto van twee mannen. Ja, wie van de twee was het nou? Ook mannen waarvan de foto op een vreemde manier half was geblurred. Twee blonde lokken echter waren over zijn schouders gedrapeerd. ‘Graag discretie gevraagd.’ stond erbij vermeld. Deze man in kwestie was gewoon gelukkig getrouwd maar wilde de markt verkennen.

‘Wanneer gaan we daten Tijger?’

Dan een aantal mannen met hun zonnebril op. ‘Nee-‘, zei mijn vriendin resoluut, ‘-ik wil hun ogen kunnen zien.’ Vielen dus ook af. Dan even kijken naar alle mannen die in plaats van hun eigen foto beelden hadden van hun kinderen. ‘Wat willen ze nou? Dat we zien hoe vruchtbaar ze zijn?’ Ook zagen we profielfoto’s van mannen met enorme…vissen, BBQ’s, fietsen, auto’s en zelfs een meneer met twee pitpoezen.

Ik zag het profiel van Henk. Henk was drie-en-veertig en hield van tennis. Hij had een soort vrolijke blik in zijn ogen en bovendien waren zijn tanden prachtig wit. Onder zijn foto stond dat hij een vrouw en twee kinderen had. Zijn twee kinderen stonden in een volgende foto met hem in beeld. Dropjes van kinderen. Zij wisten waarschijnlijk niet dat papa op zoek was naar een nieuwe zielsverwant wat vertier. Je moest er niet aan denken in zo’n driehoeksverhouding te belanden als single zijnde op zoek naar een ongecompliceerde leuke vent.

‘Jij bent een lekker hapje!’

‘Maar ook vrouwen schijnen het bont te maken hoor.’ zo vertelde mijn vriendin verder. ‘Het schijnt dat sommige vrouwen hele profi fotoshoots organiseren om een beetje mooi voor de dag te komen. Ze huren windmachines in, laten zich gewillig op het strand op de foto zetten terwijl ze hoog in de lucht springen met hun handen in de lucht (kijk mij ontzettend vrolijk en blij het leven inademen) en gluren ook vanachter bomen.’

Oké… Hier nog een snelcursus selfies maken. Enjoy!

Getagd op:                            

2 thoughts on “Tinder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>