in blog, Blog Away NL, boek

Een boek over bloggen en je hoe je je concentreert op je eigen markt.

niche markt - boek over bloggenBij Scriptum houden ze wel van titels die multi interpretabel zijn. Zo schrijf je een boek en ben je tot op het laatst nog aan het dubben over je titel, nu starten we met een titel en wordt het boek gaandeweg geschreven. Nee, ik zeg nog niet welke titel. De eerste 3.810 woorden zijn al opgeslagen en mijn doel en richting is bekend. Het wordt geen boek over hoe je een blog start maar wat gebeurt er als je al even bezig bent en stagneert. De lange adem. Hoe ga je ermee om? De inspiratie om te bloggen is een van de sleutel elementen om door te gaan, vast te houden en tot meer inspiratie te komen. Niet iedereen lukt dit.

Het wordt een boek over de long tail van bloggen.

Maar ook:

‘Het zou zo leuk zijn om eindelijk eens echt een flinke stijging in aantal lezers te zien in plaats van incidenteel.’

Wat doe je als je enthousiast bent gestart met bloggen maar je bent (nog) geen MissLipGloss? Je concentreert je op goede content, mooie verhalen en bent doelgroep gericht maar je bezoekers blijven incidenteel langskomen omdat je incidenteel blogt of een speciale niche hebt waardoor specifieke mensen je blog volgen en niet de grote meerderheid van de bevolking. Of omdat je liever geen advertenties op je blog zet of op een andere manier authentiek wilt zijn? En is dat een nadeel of juist een voordeel? En hoe meet je succes precies en hoe ga je ermee om als je producten of diensten verkoopt?

Is het niet de bedoeling dat jij je juist richt op jouw specifieke publiek?

Ergens in het najaar zal dit nieuwe boek in de boekwinkels liggen. Maar ik ga eerst maar even verder schrijven. Over bloggen. Niet hoe je met een blog start maar hoe je inspiratie vindt om het bloggen vol te houden, goede content schrijft en je leert je te richten op je eigen (niche) markt. Wordt vervolgd. …

(Photo Wikipedia creative commons)

Geef een reactie

Reactie

Webmentions

  • In een dag bloggen 09/02/2015

    […] Concentreer je op jezelf. Focus op je eigen specifieke doelgroep.  […]