Foto op dinsdag. Hier en nu!

foto-op-dinsdag-hier-en-nu

Een nieuwe week dus een nieuwe foto op dinsdag! Gisterenavond werkte ik mijn agendapunten van vanochtend al af. Vanmorgen kon ik dus boodschappen halen en dat was tevens mijn ochtendwandeling. Ik loop expres, in plaats van fietsen, omdat ik dan de tijd neem om meer te zien. Ik kwam langs het winkeltje met prullaria (mooi woord) en zag de woorden ‘Right here, Right now!’ Ik krijg altijd een beetje jeuk van dat soort uitdrukkingen maar ja, ze zijn wel waar.

 

“Don’t waste today by talking about yesterday until it’s finally tomorrow.”
― Tim Fargo

 

foto-op-dinsdag-hier-en-nu

 

Ik weet niet wat jij verstaat onder ‘hier en nu’ maar ik heb ‘hier en nu’ vreselijk moeten leren. Met ‘vreselijk moeten leren’ bedoel ik met heel veel moeite. De aandacht gaat eigenlijk al vrij snel naar wat er straks, morgen en overmorgen moet gebeuren of wat er dan zou kunnen spelen maar wat er nu nog helemaal niet is. Dat is nogal een oefening hoor, om dit bewust te negeren en bezig te zijn met wat er nu speelt. Nu merk ik dat heel veel mensen totaal niet bezig zijn met wat er op dit moment gebeurt, wat er is of wat er te zien en te horen is. Ik gebruik het vooral voor mijn werk als blogtrainer, maar ook in mijn werk met kinderen. Er is vaak zoveel moois, interessants en fascinerends te zien, het is zonde als je dit overslaat, niet ontdekt of gewoon niet ziet. Deze wekelijkse foto-opdracht is eigenlijk een hele prettige manier om bezig te zijn met het nu. Je fotografeert vandaag, op dinsdag, en plaatst je blogpost vandaag, niet morgen. Maar goed, in ieder geval was mijn foto-opdracht van deze week vrij snel gevonden!

 

Wat is jouw foto op dinsdag?

 

(Doe je (weer) mee met de #PHOT? Ooit gestart en nu weer wakker geschud. Ooit is de #PHOT begonnen ter inspiratie om blogs te maken. Het heeft een beetje hetzelfde principe als de #WOT, alleen is deze opdracht een vrije foto-opdracht, met jouw zelfgemaakte foto op dinsdag gemaakt, zonder thema, waarbij je wel of geen tekst plaatst maar titel is verplicht.  Heb jij een foto op dinsdag gemaakt en een blog, doe mee en zet je link hieronder in de reactiebox! Heb je wel een foto maar geen blog, zet het dan op Twitter met # (hashtag) PHOT en maak je wellicht iemand attent op de foto-opdracht!)

11 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *