Foto op dinsdag. Omweg.

foto-op-dinsdag-omweg

Er zijn vele wegen naar Rome. De rechte weg is per definitie niet altijd de meest voor de hand liggende weg, laat staan de meest juiste. Via de omweg leer je misschien meer over zijpaden dan als je in een rechte lijn vooruit gaat en vol snelheid alles passeert en dus negeert om je doel te halen. Snel is niet altijd goed en niet altijd fout. Niets is fout of goed, en alles kan, maar het heeft zo zijn voor-en nadelen.
En dat geldt ook voor de juiste opleiding kiezen, de juiste diploma’s halen, het juiste toekomstbeeld, de juiste ambitie nastreven en de juiste baan scoren. Maar wie zegt dat wat je nu kiest jaren later ook nog geldt? Je kunt toch ontdekken dat iets anders je beter ligt? Wie zegt dat de baan niet uitgebreid kan worden met zijwegen?

Hoewel ik vrij jong al wist wat ik wilde worden (zijn) en wist welke wegen te bewandelen om mijn doel te halen en welke scholen te kiezen, waren er heel veel hobbels op de weg waardoor ik zijpaden moest kiezen en langer onderweg was, maar toch uiteindelijk bereikte wat ik wilde bereiken. Het lijkt me verwarrend om niet goed te weten waar je heen zou willen en welke weg te kiezen. Maar soms heb je de zoektocht nodig, denk ik, om uiteindelijk ergens uit te komen waar je antwoorden liggen. En voor de een duurt die zoektocht jaren en voor de ander niet. …

Wat is jouw (om)weg?

 

foto-op-dinsdag-omweg

 

Wat is jouw foto op dinsdag?

 

(Doe je (weer) mee met de #PHOT? Ooit gestart en nu weer wakker geschud. De #PHOT is ooit begonnen ter inspiratie om blogs te maken. Het heeft een beetje hetzelfde principe als de #WOT, alleen is deze opdracht een vrije foto-opdracht, met jouw zelfgemaakte foto op dinsdag gemaakt,  waarbij je wel of geen tekst plaatst maar titel is verplicht. Heb jij een foto op dinsdag gemaakt en een blog, doe mee en zet je link hieronder in de reactiebox! Heb je wel een foto maar geen blog, zet het dan op Twitter met # (hashtag) PHOT en maak je wellicht iemand attent op de foto-opdracht!)

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *