Soms is iets niet of nauwelijks zichtbaar terwijl het er wel is.

Soms is iets niet of nauwelijks zichtbaar terwijl het er wel is. Het lijkt vermomd of weggestopt of niet bekend. Het wil echter niet zeggen dat het er niet is. Dat geldt voor hele kleine acties die in een kleine groep zichtbaar zijn maar niet de grote massa bereiken. Het is succesvol zonder lintje of fles champagne. Er zijn kinderen die heel erg hun best doen, moeite hebben om vooruit te komen en met kleine sprongen vooruit gaan. Het valt niemand op. Kleine partijen die moeten vechten om gehoord te worden, zeker als de grote partijen meer middelen en macht hebben dan zij. Soms vecht je tegen mist om helderheid te krijgen.

Soms is iets niet of nauwelijks zichtbaar terwijl het er wel is<– klik

Ik liep vanavond uit mijn werk door de mist naar huis. Ik zag de auto’s voorbij rijden en mensen uit het niets opduiken. In de tram kwam een man tegenover me zitten. Zijn blik was troebel, alsof hij medicijnen slikte die hem moesten kalmeren. Ik herkende zijn blik en handelingen van een lange tijd geleden, toen ik werkzaam was in het psychiatrisch ziekenhuis, waar nog veel meer troebele blikken mij aanschouwden. Soms is er mist in je hoofd en vecht je tegen de mist. Volgens mij kan daar geen depressiegala tegenop.

De #PHOT (Photo on Tuesday/Foto op dinsdag) is ooit begonnen ter inspiratie om blogs te maken. Het heeft een beetje hetzelfde principe als de #WOT (Write on Tuesday), alleen is deze opdracht een vrije foto-opdracht, met jouw zelfgemaakte foto op dinsdag gemaakt, waarbij je wel of geen tekst plaatst maar titel is verplicht.

7 Comments

  1. @Alice: ik vroeg me af of het echt helpt om het op zo’n manier te doen. een mistig onderwerp zo aanpakken.

  2. Ik heb het niet gezien omdat alleen de al aankondiging me tegen stond. Het was rafelig. Depressie is blijkbaar zo’n gemeengoed geworden dat het met vrolijkheid en lichtvoetigheid beschouwd wordt. Depressie is een versleten woord dat allang niet meer de lading dekt.
    Trouwens Karin, mooi, “dun” geschreven. x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *