Ik zou meer moeten tekenen.

getekend door Karin Ramaker

 

De beste manier om weer zin te krijgen in tekenen, ik tekende vroeger mappen, tekenboekjes en schilderijen vol, is om erover te praten met iemand die zegt ‘Ik zou meer moeten tekenen.’ Zij is namelijk grafisch ontwerper en zorgt dat opdrachten afgerond raken. Die kaders heeft ze nodig. Ik niet. Geef mij een kader en ik teken over de lijnen.
Ik heb het niet verleerd, het zit nog in mijn vingers, maar het is een beetje vastgeroest. Het is net als met schrijven; alleen als ik ga zitten en ik begin, kan ik verder.

Gepubliceerd door

karin

Linkshandig en zelfstandig. Ik ben 3x auteur bij Scriptum. 1x eigen beheer. Ik hoef niet in een hokje. Schrijf mee: met-k.com/life-review

3 gedachten over “Ik zou meer moeten tekenen.”

  1. Ik zou ook moeten gaan tekenen. Vroeger was ik daar goed in. Zo goed dat mijn leraar niet geloofde dat ik de tekeningen zelf had gemaakt. ‘Misschien heb je wel een opa die dat goed kan’, zei hij.
    Eigenlijk had ik zijn opmerking moeten opvatten als een compliment, maar ik raakte juist totaal gedemotiveerd.
    Een leraar kan door onzorgvuldige opmerkingen het talent van zijn leerlingen in de kiem smoren.

  2. Is dat niet wat… een tekencafé. Met elkaar tekenen en koffie drinken, zoiets als een Breicafé.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *