Skip to content →

Ik zou meer moeten tekenen.

getekend door Karin Ramaker

 

De beste manier om weer zin te krijgen in tekenen, ik tekende vroeger mappen, tekenboekjes en schilderijen vol, is om erover te praten met iemand die zegt ‘Ik zou meer moeten tekenen.’ Zij is namelijk grafisch ontwerper en zorgt dat opdrachten afgerond raken. Die kaders heeft ze nodig. Ik niet. Geef mij een kader en ik teken over de lijnen.
Ik heb het niet verleerd, het zit nog in mijn vingers, maar het is een beetje vastgeroest. Het is net als met schrijven; alleen als ik ga zitten en ik begin, kan ik verder.

Published in blog

3 Comments

 1. Joop Joop

  Ik zou ook moeten gaan tekenen. Vroeger was ik daar goed in. Zo goed dat mijn leraar niet geloofde dat ik de tekeningen zelf had gemaakt. ‘Misschien heb je wel een opa die dat goed kan’, zei hij.
  Eigenlijk had ik zijn opmerking moeten opvatten als een compliment, maar ik raakte juist totaal gedemotiveerd.
  Een leraar kan door onzorgvuldige opmerkingen het talent van zijn leerlingen in de kiem smoren.

 2. Sytske Sytske

  Is dat niet wat… een tekencaf√©. Met elkaar tekenen en koffie drinken, zoiets als een Breicaf√©.

 3. @Sytske: nog niet eerder over nagedacht, maar wat grappig! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten