Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

En nu ben je één. Een jaar.

Deze blogpost is gepost om 07:08 am

Lieve Q,

Vorig jaar op deze dag belde je papa mij op. Het was heel vroeg in de ochtend en ik had een paar avonden ervoor nog gezegd: ‘Als er iets is, bel me, al is het ‘s nachts, maakt me niet uit.’

Mama lag al in het ziekenhuis te wachten en had gezegd dat het al aan het rommelen was. Ze bedoelde dat jij in de buik zoveel tuimels en koprollen probeerde te maken dat je er misschien wel uit wilde. Dat je uit de buik van mama gehaald zou worden op een zaterdag, daar had je helemaal geen zin in. Al die toeters en bellen, je wilde het zelf doen. Want je deed voorheen, tijdens het groeien in de buik, ook alles op jouw tijd en tempo. En dus kreeg mama de eerste buikpijnen en belde ze papa op. ‘Doe wel rustig aan, hoor.’
Ze bedoelde in de auto, onderweg naar het ziekenhuis, maar papa dacht dat er wel genoeg tijd was dus hij ging zich op zijn gemak aankleden en inpakken. Toen papa eindelijk in het ziekenhuis was werd jij een half uur later geboren. Om acht minuten over zeven. En je was zo ontzettend klein.

Papa belde mij dus op. Dat er een Jan geboren was. Dat was een grapje van papa want jij heet helemaal geen Jan. ‘Gefeliciteerd! Je bent tante geworden!’ zei vriendlief. En we zaten allebei beduusd op ons bed. De dag ervoor had ik nog cakejes gebakken. Er waren er nog twee over. Beneden in de keuken zocht ik naar kaarsjes terwijl de koffie pruttelde. We vierden thuis dat je geboren was. Twee kaarsjes in twee kleine cakejes. Ik liep de rest van de dag een beetje op een wolk.

De dag ervoor had ik nog cakejes gebakken. Er waren er nog twee over. Beneden in de keuken zocht ik naar kaarsjes terwijl de koffie pruttelde. We vierden thuis dat je geboren was. Twee kaarsjes in twee kleine cakejes.

Je bent sterk. Je bent ook een druktemakertje, gezellig en altijd vrolijk. Je kraait en houdt van muziek. Je bent ook sociaal maar dat kan bijna niet anders; je hebt vanaf je geboorte diverse ziekenhuizen gezien met allerlei artsen, verpleegkundigen en therapeuten om je heen. Er was vooral een voorkeur voor jonge, blonde verpleegsters. Die kregen nog een extra lach en een ondeugende blik. En ze gingen je allemaal missen toen je weer weg ging, lekker naar huis.

En nu ben je één. Een jaar.

Wat is dat een bijzonder moment. Voor jou, voor papa en mama maar ook voor heel veel andere mensen die jou de afgelopen tijd gevolgd en meegeleefd hebben want het was soms erg spannend allemaal.

Wat ben je gegroeid de afgelopen tijd. Niet alleen in lengte maar ook qua kracht. Je kijkt met open blik naar de wereld en geniet met volle teugen. Jouw eerste vakantie op het strand was ook zo genieten en je hebt zoveel plezier met papa en mama.

Een jaar. Wat ben je groot. We leren van jou.

Ik bak vandaag een cakeje en ik zet er een kaarsje in en steek het aan. Er is een traditie geboren vandaag want het leven moet je vieren!
Lieve, stoere Q, van harte gefeliciteerd! Wat ben ik blij dat jij er bent!


3 reacties op “En nu ben je één. Een jaar.”

  1. Gefeliciteerd met deze bijzondere verjaardag. Zo te lezen heeft je neefje in zijn eerste levensjaar genoeg avontuur beleefd voor de komende drie jaar…. Ik wens hem en zijn familie een rustig, ‘normaal’ nieuw levensjaar toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten