Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

De stad is uitgestorven.

Het is ‘s morgens vroeg. De stad is uitgestorven. Sommige winkeliers stallen hun spullen voor de deur van hun winkel en er is langzame beweging. Er loopt iemand buiten zijn hond uit te laten. Maar verder is het stil. Verlaten. Ik vind zulke rustige ochtenden, als alles nog ontwaken moet, fijn.

De kerk slaat half negen. Er klinkt een luide bel. Delft is net uit de veren maar moet nog opstarten. Ik ook.

Ik loop langs vertrouwde gebouwen die ik de afgelopen drie weken niet meer gezien heb. Vandaag weer een soort eerste werkdag. Een hele dag. Er zouden vast wel verhalen te vertellen zijn op de plek waarheen ik onderweg ben. Als ik langs de straat loop waar ik de hoek om moet zie ik iets op een ietwat viezig raam van een verlaten gebouw. Ik bedacht me ervoor dat ik weinig tijd zou hebben om een verhaal te schrijven vandaag. Nu niet meer.2 reacties op “De stad is uitgestorven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten