Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Hoe was het eigenlijk in de bajes?

Ik hoorde bouwvakkers. Ze waren bezig achter een zeil en hadden keiharde muziek aanstaan. Er werd geboord en gehakt. Soms was het even stil. Misschien keken ze dan naar het gat wat ze hadden geboord met hun handen in hun zij. ‘Hoe was het eigenlijk in de bajes?’ vroeg de een aan de ander. Ik kon me zo voorstellen dat de ander zijn schouders ophaalde. ‘Er was geen reet aan. Je vulde je dagen hè.’ De ander zou dan knikken voordat hij weer verder ging met boren.


4 reacties op “Hoe was het eigenlijk in de bajes?”

  1. Tsja, het zou ook kunnen zijn:
    “Hoe gaat het met je propedeuse?”
    “Waardeloos, die filosofiegroep zuigt al mijn tijd en energie weg”

  2. @Suffie: hé, da’s lang geleden! Maar inderdaad, dat zou ook leuk geweest zijn! Het gesprek werd trouwens echt gevoerd. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten