Straatonkruid.

De stengels van het straatonkruid die uit de kieren van de stenen komen zijn dik en weerbarstig. Ik heb een speciale tuinschaar nodig om de steel te kortwieken. Dan nog is de wortel verstopt onder de steen. Onkruid vergaat zeker niet. Ik probeer het onkruid zo kort mogelijk te knippen maar het geeft een paradoxaal gevoel als ik bezig ben. Wie bedacht ooit dat onkruid weg moest? Dat het onwaardige en niet gewenste planten zijn? Dat ze uit een straatbeeld horen weg te blijven want het past niet bij de rest?

Ik ruk een dikke steel eruit. Ik val er bijna van achterover. Aan de overkant zijn ze aan het verhuizen. De voordeur staat wijd open en de kamer is leeg. De ramen zijn kaal.
Ik zie een verhuisdoos in de gang staan als een eenzaam stukje geschiedenis. Ik krijg altijd een melancholisch gevoel als ik een verhuizing zie. De mensen lopen af en aan met spullen die weggaan uit het ene huis naar een volgend huis. Het afscheid komt steeds dichterbij, er is elders een nieuw begin. Herinneringen worden in dozen gestopt om met tape erover, goed dichtgeplakt, vervoerd te worden in bepakte verhuiswagens tussen opgestapeld meubilair. Het is misschien hetzelfde. Onkruid wieden of verhuizen. Je schoont je straat en je huis op als je denkt dat het nodig is.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.

Published by


Reacties

 1. Liesbeth Steur avatar
  Liesbeth Steur

  En wanneer je verhuist, schiet je opnieuw wortel. Of zoiets.
  Vraagje: Ik lees je blog. Zie een frisse lay-out. Denk, kom eens kijken in de tabjes. Alles helder en in klare taal. met-k.com-taal :-) Daar hou ik van. Vervolgens kan ik niet meer terug naar je blog. Daar is geen tab voor. Is dat met opzet? En zo ja, waarom? En zo nee, waarom?

 2. karin avatar
  karin

  @Liesbeth: daar is nog geen tab voor. was even aan het pielen met themes en bij alles zijn wel op- of aanmerkingen. bij deze de ‘home’ dus. maar als je op mijn naam klikt ben je ook weer thuis. ;-)

  en dat wortel schieten is een leuke!

 3. Marco Raaphorst avatar
  Marco Raaphorst

  De boel bestraten is alsof je een slang onder het tapijt probeert te houden…

 4. karin avatar
  karin

  @Marco: loopt wel prettiger! ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten