Waarom lang haar?

We liepen voorbij een stuk weiland waarbij ik altijd de fantasie kreeg op vakantie te zijn. Alsof ik een wandeling maakte en terug zou keren naar een schattig boerderijtje met een knus vuurtje en een glas rode wijn. Maar ik was aan het werk.
Oppaskind slenterde voor me uit. Hoewel de weg niet smal was en we een stuk in de berm konden lopen liepen we toch achter elkaar. Af en toe reed er een fietser langs of een auto.
‘Dus je bent naar de kapper geweest.’ zei ik.
Hij knikte. Liep door.
‘Weet je, waarom hebben meisjes meestal lang haar en jongens niet zo vaak?’
Oh jee, de genderneutrale vragen kwamen op.
Ik haalde mijn schouders op. Misschien lag het aan vroeger.
‘Gelukkig hebben meisjes nu soms ook kort haar en jongens lang haar. En waar jij op school zit gaan de meisjes zelfs nog in een rok naar school.’ Hij knikte.
‘Stel nou dat er een jongen in jouw klas zou zitten die eigenlijk heel graag een rok aan zou willen naar school. Zou dat mogen?’
Het werd even stil.
‘Ik hoop het wel.’ zei hij.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.

Published by


Reacties

 1. Rob Alberts avatar
  Rob Alberts

  Mooi gesprek

  Vredelievende groet,

 2. karin avatar
  karin

  @RobAlberts: dat was het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten