Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Ik keek vanmorgen televisie. Dat gebeurt alleen op zondag dat ik ‘s morgens televisie kijk. Eerst VPRO Boeken en dan Buitenhof. Soms daarvoor ook Vrije Geluiden. Een compleet programma zo ‘s morgens vroeg.
Ik hoorde in het programma Buitenhof het woord ‘weeffout.’ Weeffout klinkt zo lieflijk. Alsof er per ongeluk iets verkeerd is gegaan. Een haal in een trui. Maar in het verhaal van deze ochtend bedoelde men ontwerpfout. De ontwerpfout was geprogrammeerd door mensen. Ze gaven de computer de schuld en namen geen enkele verantwoordelijkheid. Ze hadden het over systemen en wat nog meer maar de computer kon daar niets aan doen want mensen stuurden een computer aan.
En ik dacht opeens aan de Belastingsdienst en hun weeffouten en ik walgde van dat lieflijke woord.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten