Voor de overlevenden.

Ik liep in de Kringloopwinkel op zoek naar een bloempot. Er bekruipt me altijd een apart gevoel als ik langs de spullen loop van andere mensen. Ze zijn overleden, verhuisd, geëmigreerd, spoorloos of ze wilden hun spullen niet meer.
In de winkel rook het een beetje muffig alsof men de ramen in een kamer te lang gesloten hield en je ze nu tegen elkaar wilde openen.
Ik struinde voorbij schalen met afgebladderde gouden randen, kopjes met kleine stukjes eraf en de hoek om langs een CD kast. Tegenover stonden bakken met elpees. Uit een van de bakken stak een hoes omhoog: Voor de overlevenden. (Boudewijn de Groot.)

Wil je mijn blog steunen met een bijdrage? Doneren mag hier.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.

Published by


Reacties

 1. Marco Raaphorst avatar
  Marco Raaphorst

  kopen!

 2. Liesbeth avatar
  Liesbeth

  LIKE!

 3. Karin Verheij avatar
  Karin Verheij

  Daarom eten wij van twee best wel kitscherige borden, die ik graag een ‘tweede leven’ gun. Altijd als we deze borden gebruiken zie ik in gedachten twee oude (Franse ?) mensen op een boerderij voor me, die genieten van de verse groenten op deze borden.

 4. Karin avatar
  Karin

  @Karin: da’s mooi, die fantasie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten