Karin Ramaker.

Als ik niet schrijf, denk ik aan schrijven.

Ik weet niet op welk moment je dor hout geworden bent. Dat zou ook best wel kunnen met een geboortejaar 1969 of later of eerder. Je wilt natuurlijk op elk moment een zeilboot kunnen kopen en je chronische ziekte wegdenken. Als je in de bloei van je leven bent is het van groot belang, blijkbaar, dat anderen die minder bloeien zo snel mogelijk uitbloeien en verwelken zodat de persoon met betere gezondheid langer door kan. Opoffering, noemen we dat!

En we weten helemaal niet wat er in ieders lichaam gebeurt. De hardwerkende vrouw met een stoma, de jongeman met een reuma aandoening, kanker, een kleuter met een hartafwijking, verminderde weerstand, infectiegevoelig, allergische darmreacties, snel koorts oplopen, ik kan wel doorgaan met allerlei klachten die mensen doormaken op dagelijkse basis maar die niet met het blote oog te zien zijn. Deze mensen hebben soms gewoon een baan, een huishouden, kinderen, een sociaal leven. Ze doen mee aan de maatschappij. We zijn niet voor niets een samenleving. Het woord zegt genoeg.

Van een stuk wrakhout kun je trouwens nog best een mooie tafel maken.

Wil je mijn blog steunen met een kop koffie donatie? Ik doneer een kop koffie.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten