Voor u en uw medemens.

In de binnenruimte, het winkelcentrum, liepen veelal oudere mensen winkels in en uit. Ze sjokten langs andere mensen, leunden voorover om iets beter te bekijken en deinsden weer terug. Ze praatten met elkaar zonder een mondkapje te dragen waardoor ze met hun hand af en toe hun mond bedekten om een klein, droog kuchje tevoorschijn te toveren. En toen liep een ouder stel naar de Albert Heijn.

‘Hallo! Zouden jullie een mondkapje willen opdoen? Dit voor u en uw medemens?’ Een jongedame in lichtblauwe jas stond met zwart mondkapje bij de ingang met zwarte handschoenen aan. Ze lachte vriendelijk.

Het stel keek elkaar niet begrijpend aan. Hoezo voor hen zelf? Ze vonden een mondkapje onzin! En hoezo voor de medemens? De medemens moest maar zelf iets verzinnen! Thuisblijven bijvoorbeeld! Ze pakten een karretje en liepen mopperend door, een onthutste medewerker van de Albert Heijn achterlatend.

In de drogisterij stond een stagiaire naar een schap te staren. Ze zette shampoos recht en vulde een lege rij aan. Ze zuchtte een paar keer. Niet omdat ze een mondkapje droeg. Nee, een mondkapje droeg ze niet, veel te benauwend! En daar werd ik toch een beetje zwaar geïrriteerd.

Benauwend? Benauwend? Ik werkte afgelopen zomer met @!#&%$@ 33 graden de hele dag met een mondkapje op! Ze moest niet zo zeuren!

Wil je mijn blog steunen met een kop koffie donatie? Ik doneer een kop koffie.

Wil je mijn blogstukjes in je mail ontvangen? Abonneer je dan hier.

Published by


Reacties

  1. Liesbeth Steur avatar
    Liesbeth Steur

    De Portugezen zijn niet zo rebels. Iedereen draagt trouw zijn mondmasker. Maar nu is de noodtoestand uitgeroepen. Dat betekent nog strengere regels. In onze uithoek is alles hetzelfde. Nul tot weinig gevallen en ook wij doen toch dat kapje op in binnenruimte. Alhoewel nu het dragen van het kapje buiten ook zwaar geadviseerd wordt. De grondwet staat niet toe dat het verplicht wordt. Dit alles in de hoop dat de Portugezen een normale Kerst kunnen vieren. Ik geloof dat het nooit meer normaal wordt. Er komt iets heel nieuws. Wat dat is? Ik weet het niet.

  2. Karin avatar
    Karin

    @liesbeth: ik weet niet of het rebellie is. Het is meer eigengereidheid en egoïsme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten